Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » EZ MENNYIRE FURA? FOOONTOS!

EZ MENNYIRE FURA? FOOONTOS!

Figyelt kérdés
Szerintetek fura, ha 21/L vagyok és a biztonság kedvéért végrendeletet szeretnék írni, ha esetleg történne velem vmi, akkor x valaki kapja a félretett pénzem+egyéb dolgaim?
2011. nov. 7. 20:49
1 2
 11/15 anonim válasza:
szerintem nincs benne semmi rossz ha írsz. megnyugszol, és többet nem kell ezen rágódnod.
2012. jan. 5. 15:09
 12/15 Nesszike válasza:
47%

Szerintem nem normális, hogy ilyeneken gondolkodsz, főleg ha nem vagy halálos beteg. Ha ilyenen gondolkodsz akkor a halálodon jár az eszed.

Egyébként tudtommal a végrendeletet hitelesíteni kell közjegyzővel, és a magyar törvény szerinti öröklésből csak nagyon speciális és bizonyított esetben lehet kizárni valakit, tehát ha emiatt akarod, akkor pedig keress ügyvédet, mert az nem olyan egyszerű.

2012. jan. 21. 21:56
 13/15 anonim ***** válasza:

Szerintem meg normális/nem normális, de bármely életkorban felmerülhet, hogy mi lesz, ha holnap elgázol a villamos, tehát érdemes végrendelkezni, ha van valamiféle vagyonunk, aminek a sorsa izgat minket, és nem mindent a törvényes öröklés rendje szerint kívánunk hagyni.

A halál meg az élet része.

A végrendelet, ha teljes egészében kézzel íródik, keltezés és aláírás van rajta, akkor már hiteles . Két tanúval egy géppel írott végrendelet is. A közjegyzői letétbe rakott magán vagy közvégrendelet, csak akkor kell, ha nagyon biztosra akarunk menni.

Kizárni bárkit ki lehet, akár implicit módon is, nevezetesen, hogy a végrendelet mindent másokra hagy, rá meg semmit. Ha törvényes örökös, akkor jár neki köteles rész. KITAGADNI nehezebb valakit, de annak a feltételei sem bonyolultak, legfeljebb azoknak a köre szűk, akik érvényesen kitagadhatók. Nagyobb érték esetén mindenképpen érdemes ügyvéd tanácsát kikérni a végrendelet megszerkesztéséhez.

2012. jan. 21. 22:29
 14/15 anonim ***** válasza:
0%

Majdnem komolyan vettelek és elmondtam volna, hogy miért foglalkoztathat a halál kérdése, de elolvastam a kommentjeidet és rájöttem, hogy csak szimplán fel akard kelteni a figyelmet. Ha igazán komoly problémád lenne ez, mint sokaknak, már régen megírtad volna GYK nélkül.

Jó hír: Nincs veled egyéb baj, mint a több agyatlannal.

Rossz: Ld. előző pont.

2012. jan. 21. 23:41
 15/15 anonim válasza:
74%
Szerintem tök oké..ki tudja,mikor halsz meg.Lehet hogy holnap.Akkor jól fog jönni a végrendeleted!
2012. febr. 23. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!