Ha csak volt, akkor most mi? Sok válaszban olvasni, hogy "lány voltam", "fiú voltam", "első válaszoló voltam", "utolsó válaszoló voltam"...
"lány voltam" = Gondolom már nő.
"fiú voltam" = Nagy valószínűséggel már férfi.
"első válaszoló voltam" = Azért volt, mert utána még fog válasz érkezni és, akkor már nem ő lesz, hanem az illetékes válasz.
"utolsó válszoló voltam" = Ugyancsak valószínűleg még fog érkezni válasz és akkor nem ő lesz az utolsó.
Nem úgy értem. Hanem hogy válaszol egy kérdésre, nem írja oda a nemét, aztán rögtön utána válaszol megint, hogy "lány voltam"
De ha meg "első voltam", akkor ha 10.-nek ír újra, még mindig az első marad.
Igaz, az "utolsó"-nál már neccesebb...
De lehet, hogy inkább nyelvi kérdésnek kellett volna kiírnom, mert ez a "voltam" olyan hülyén hangzik...
Mint a "muszáj voltam megtenni"...
Látom nem értitek :D
Nem baj. :D Hasznos lesz minden válasz, becsszó.
A kérdés arra irányult, hogy miért
"első válaszoló voltam" és miért nem "első válaszoló vagyok".
Ha valamit még hozzá akar fűzni, vagy
"lány voltam" "lány vagyok" helyett, ha ki akarja egészíteni a válaszát a nemével... Értitek már? :D
Jah, sikerült felfognom.
Erre a kérdésre válaszolva: amikor még alsótagozatos alapsulis gyerek voltam, ugyebár mi is tiszteletünket tettük néha a vécében. Ha jól emlékszem, össze-vissza négy fülke volt, tehát kopoghattunk, ha nem akartunk valakire rányitni. És ha esetleg valaki épp volt vécén, "foglalt" helyett a "vannak" szót használta. Miért többes szám? Ez is körülbelül olyan, mint ez. Szokás kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!