Ez lopásnak számít? Rossz akaró válaszolók kíméljenek?
volt egy párom, akivel szakítottam egyéb okok miatt. kaptam tőle pár ajándékot az együtt létünk során. az egyik ajándék egy 17 e. ft-os angle eye volt. ő fizette ki viszont az én nevemre jött. már benne van a motoromban be is van kötve. édes anyám azt mondta neki az egyik nap mikor idejött a szakítást követően, hogy aznap vigye el mindent amit ő vett és el akar vinni. nem vitt el semmit most viszont azzal fenyegetőzik, hogy lopásért fel fog jelenteni amiért nem szedetem ki belőle a lámpákat. megteheti, hogy feljelent??
rosszakaró kommentelők kíméljenek.
Azt viheti el amit tud igazolni papírral, hogy az övé.
Itt még a rendörök sem tennének semmit, mert volt partner ajándékozás stb... Azt fogják mondani, hogy intézzétek el egymás között.
Lopásnak biztosan nem minősül, hiszen nem elvetted. Max sikkasztás - lehetne.
Mivel ajándékozással került hozzád még az sem. Ez tisztán polgárjogi természetű vita, ami a Ptk. hatálya alá esik. Ott fel van sorolva, hogy az ajándék mikor visszakövetelhető.
Nem vagyok jogász, de nem sok esélyt látok, hogy a követelés megalapozott legyen. Esetleg az 582. § (3) alapján. De kérdés, hogy a néhány tízezer forint nem 582. § (5) alá esik-e.
Semmiképpen sem lopás.
Jogilag nem kérheti vissza, hiszen bizonyítani sem tudja, hogy az övé.
Az más kérdés, hogy illik neki visszaadni. De ez a te döntésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!