Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért van az, ha rossz választ...

Miért van az, ha rossz választ írok lepontoznak 1 nap alatt 91-ről 81-re, de ha meg jót írok, akkor meg nem (alig-alig) megy fel? :O

Figyelt kérdés
2011. szept. 12. 19:57
 1/8 A kis embtoid ***** válasza:
30%
Bárcsak bejártál volna matekórára...
2011. szept. 12. 20:01
 2/8 A kérdező kommentje:

A matek óra hogy jön ide? Egyébként dicsérték, hogy jó a logikám, de nem tudom minek magyarázkodom...

Arra gondolsz, hogy több pontostól arányosan többet vonnak le?

2011. szept. 12. 20:34
 3/8 A kérdező kommentje:

"- Egy válasz értékelésért -1 pont vagy +1 pont jár, amennyiben azt már elegen értékelték mások is ahhoz, hogy megállapítsuk, nem másokkal ellenkezőleg értékeltél-e. Ha értékelésed nem felel meg a többség értékelésének, akkor -1 pont, ha megfelel, akkor +1 pont jár, egyéb esetben nem jár érte pont."

Ezt ugye olvastad??? Csak 1-1 pontokkal nőhet vagy csökkenhet...

A kérdés arról szólt, hogy az emberek miért szeretnek jobban lefele pontozni?

2011. szept. 12. 20:39
 4/8 A kis embtoid ***** válasza:

Amit te írtál az a te általad tett értékelésekre vonatkozik. Vagyis hogy a többséggel mennyire egyezően szavaztál. Ha mindenki hasznos értékel egy választ, te pedig nem hasznosnak, akkor vonnak le tőled egy pontot.

Ennek semmi köze a te válaszodhoz.

2011. szept. 12. 21:02
 5/8 A kis embtoid ***** válasza:

Amire te akarsz kilyukadni esetleg az az lehet, hogy hány pontod van a ranglistán. Ennek megint nem sok köze van a %-hoz, mivel valaki úgy is lehet ranglista első, hogy csak értékel 6 millió választ a többséggel megegyezően.

A százalékokat átlagolással állapítják meg, a válaszaid %-os eredménye alapján. A matekórát azért hoztam fel, mert szerintem te is könnyen belátod, hogy egy pl 4,9-es átlagot 10 ötössel sem lehet felhúzni 5,0-ra ellenben pár egyessel le lehet rontani igen könnyen.

Itt nem 1-től 5-ig vannak jegyek, hanem 0-100-ig.

2011. szept. 12. 21:06
 6/8 A kérdező kommentje:
Az elsőt értem, én is így tudom, tisztában vagyok vele, de úgy látszik elbeszélünk egymás mellett.:)
2011. szept. 12. 21:58
 7/8 A kis embtoid ***** válasza:

Akkor olvasd el ezt még egyszer:

"A százalékokat átlagolással állapítják meg, a válaszaid %-os eredménye alapján. A matekórát azért hoztam fel, mert szerintem te is könnyen belátod, hogy egy pl 4,9-es átlagot 10 ötössel sem lehet felhúzni 5,0-ra ellenben pár egyessel le lehet rontani igen könnyen.

Itt nem 1-től 5-ig vannak jegyek, hanem 0-100-ig."

Semmi köze ahhoz, hogy 'az emberek jobban szeretnek nemet nyomni'. Nem lesz kisebb a százalékod az által, hogy 5 értékelésből állapítják meg a 0%-ban hasznos válaszod, vagy 10-ből...

Legyen 10db 80%-ban hasznos válaszod. Írsz mellé egy 100%-ban hasznosat -> 81.8%-ban lesznek hasznosak a válaszaid.

Legye 10db 80%-ban hasznos válaszod és egy 0%-ban hasznos-> 72%-ban lesznek hasznosak a válaszaid.

Világos már?

2011. szept. 12. 22:04
 8/8 A kérdező kommentje:

A 2. is ok.:)

Csak zavart, meglepett, hogy milyen hirtelen lezuhant a százalékom, azóta 4-el ment fel. Nem állt össze az arány.:) Mintha az emberek könnyebben pontoznának lefele...

De jó-jó, tudom! :D

2011. szept. 12. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!