Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Milyen szakmát válasszak?

Milyen szakmát válasszak?

Figyelt kérdés
17 éves érettségi előtt álló lány vagyok. Kb. 11-12 éves korom óra a "szervezői-rendezői-tervezői" munkákhoz húz a szívem. Kiskoromban rengeteget játszottam olyat, hogy pl. megszerveztem egy esküvőt. (Rendezvényszervező) Az iskolában egészen mostanáig ha valami osztályvideót, színdarabot vagy akár valami táncot kellett csinálni, mindig én voltam a "forgatókönyvíró", a fantáziám is azt hiszem meg van hozzá. (Rendező) 14-15 éves koromban minden szabad percemben ruhákat terveztem. Főként alkalmi ruhákat, de utcai viseletre valókat is, fehérneműket, bikiniket, férfit-nőit egyaránt. (Ruhatervező.) Mostanra a háztervezés-lakberendezés lett a mindenem. A 3. spirálfüzezemnél tartok, ami tele van rajzolva házak alaprajzaival, és felülnézetből be is vannak rendezve. (Építészmérnök/Lakberendező) Nem tudom eldönteni, hogy melyik szakmát válasszam. Mindegyik közel el hozzám, és ha az a kérdés, mindegyiket nagyon szívesen csinálnám. Szerintetek melyikkel járnék a legjobban?
2011. aug. 24. 13:39
 1/8 anonim ***** válasza:
46%
Inkább legyél asztalos.
2011. aug. 24. 14:08
 2/8 A kérdező kommentje:
Szerintem agysebész leszek, hogy segíthessek rajtad! Esetleg kaphatnék valakitől "normális" választ is?:)
2011. aug. 24. 18:27
 3/8 anonim ***** válasza:
Legyél agysebész.
2011. aug. 29. 19:21
 4/8 TheGodfather ***** válasza:

"agysebész leszek hogy segíthessek rajtad" xDxDxD

legyél építészmérnök, én is annak tanulok

2011. aug. 29. 19:36
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Csak az a baj, hogy ezek pont olyan szakmák, amik mostanság nagyon népszerűek és ezért nincs nagyon rájuk kereslet a piacon. (Ez nem tuti infó, de én így hallottam... mondjuk az építészmérnökben nem vagyok biztos, az lehet h pont nem ilyen...)

Természetesen, azért csináld azt, amit akarsz, de ilyen szempontból egyik sem előnyös...

Amúgy én is veled majdnem egykorú vagyok, és ez mind érdekesnek tűnik, de azt is tudom, hogy ebben mi nem igazán segíthetünk... esetleg ha egy-két olyan ember nyilatkozna, aki ilyet végez vagy végzett (mint az előző hozzászóló) akkor ő tudna tanácsot adni, hogy mire lehet számítani, miről is szól ez pontosan...

A tesóm is épp ezen rágja magát, és ő is keresett olyan embereket, akik az őt érdeklő körökben mozognak és ez segített neki... még egy ilyen munkahelyet is volt szerencséje meglátogatni... ugyh hajrá:)

Jó, ez kb semennyire sem volt hasznos válasz, de azért remélem, egy icipicit segítettem...:)

16/L

2011. aug. 29. 19:49
 6/8 anonim válasza:
100%
Szerintem lakberendezo
2011. aug. 29. 22:30
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! :)
2011. aug. 30. 17:08
 8/8 anonim válasza:
Az egyik előző hozzászólóval értek egyet, hogy manapság ezek a szakmák nagyon zsúfoltak. Szerintem a rendezvényszervező állás lenne ideális neked, de mivel mostanában minden második ember az szeretne lenni, hát nem tudom... külföldön sikeres lehetnél vele. A lakberendezést nem ajánlom, mert a szüleim mindketten építészek/belsőépítészek és ez a szakma mostanában nem nagyon megy.
2012. szept. 2. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!