Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogyan, hol és kinél lehet 30...

Hogyan, hol és kinél lehet 30 munkanapra melót találni úgy, hogy még ebben az évben legyen ledolgozva az az idő?

Figyelt kérdés

A segély miatt kérdem, mivel év vége után még ezt a nevetséges 28500 ft-ot is elveszik, ha valaki nem dolgozott ebben az évben 30 munkanapot. Csakhogy hiába járok a munkaügyi központba, ők se tudnak munkát adni már rég óta, ráadásul hiába küldözgettem több, mint száz helyre az önéletrajzom, keresgéltem hiába, nem volt semmi, még egészségesen se kellettem a jó végzettségeim ellenére (irodavezető, szoftverüzemeltető, utolsó munkám logisztikus volt), nem hogy betegen, amikor huzamosabb ideje fáj a csípőm, a hasam, és egyéb gondok is vannak, hiába járok dokihoz is.

Szóval ki tudna munkát legalább másfél hónapra, min. 30 munkanapra?? Már az se érdekelne, ha utána kitennének, de legalább ez legyen meg, mert ha a segélyt elveszik, éhenhalunk, mivel anyu már nagyon rég óta nyugdíjas, iszonyú kevés a nyugdíja, a számlákra alig elég, apám már nem él, nincs pénzünk... Pest megye.

2011. júl. 25. 17:58
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
Kár, hogy az ilyen helyzetben lévő emberek többségénél nincs net (gondolok itt az anyagi viszonyokra, én is öcsém gépén vagyok) Össze kéne jönni velük, együtt talán többre mennénk.
2011. júl. 27. 19:09
 22/37 A kérdező kommentje:

Hát igen!

Nem tudom, nekünk is meddig lesz (a net nekünk egyben van a tv számlával, a gépem meg nagyon vacak, csiga lassú, szét van töredezve, se javíttatni, se cserélni nincs pénzünk, még sütőnk sincs már, mer pár hónapja leszakadt az ajtaja és nem tudunk heylette venni, a plafon potyog, a falak szétrepedeznek...), mert mondom, épphogy ki tudjuk fizetni havonta a számlákat.

2011. júl. 27. 19:28
 23/37 anonim ***** válasza:

Petíciót lehet aláírni itt: (nem tudom, érdemes-e, de aláfirkantottam)

[link]

2011. júl. 27. 20:04
 24/37 A kérdező kommentje:

Lemondani úgy sem fognak. De nem értem, mi történt velük, mert nem ilyenek voltak... Ezek után majd leshetik, hogy ki szavaz megint rájuk!

De köszi az oldalt, eddig még nem ismertem, de nagyon hasznos lehet!

Ezt írd alád inkább légyszives, és vidd a linket, amerre csak tudod, add tovább mindenhol és mindenkinek, kérlek!!!

[link]

2011. júl. 27. 21:13
 25/37 anonim ***** válasza:

küldöm a linket, mindenkinek...

itt van még egy petíció ezzel kapcsolatban

[link]

2011. júl. 27. 21:20
 26/37 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Neked is fontos.

Igen, ezt már láttam, alá is írtam.

2011. júl. 27. 21:41
 27/37 anonim ***** válasza:
Szia ismét :) Írtam egy kommentet a petíciódhoz, az ott található e-mailon fel tudjuk venni a kapcsolatot. Remélem írnak mások is, más hasonló témájú petíciókba is betettem a címet
2011. júl. 29. 21:39
 28/37 A kérdező kommentje:

Szia!

Elintéztél már magadnak vmit az ügyben?? Hogyan megy/ment?

Légyszives mielőbb írd le az észrevételeidet, tapasztalataidat!!! Köszönöm!!!

Még egy kérdés: kérdi azt valahol vki, hogy mennyit kapsz ezért a háztartási munkáért?? Be kell ezt az összeget (még ha nem is kapod valójában, csak alibi) írni valahová? Neked - ha már elinzézted magadnak - mennyi ez az "összeg"? Kapod a segélyt közben is? És ha megvan a 30 munkanapod és abbahagyod ezt a dolgot, szólni kell a munkaügyiben, vagy esetleg minden hónapban külön kell szólni nekik, amíg ezt "végzed"?

2011. aug. 29. 11:06
 29/37 anonim ***** válasza:

A napokban behívtak közmunkára, de egészségügyileg nem voltam alkalmas.

Bementem hát az önkormányzathoz, hogy mi a teendő. Elvileg két lehetőségem van: vagy önkéntes munkát végzek, vagy valaki ismerős bejelent háztartási munkára (ezt így mondták :))

Azt mondták a háztartási munkáról, hogy ha valaki befizeti utánad az APEH-hoz az 1000 Ft-ot, akkor az APEH fogja leigazolni neked év végén a ledolgozott napokat.

De máshol hallottam olyat is, hogy a munkaügyiben lehet kérni valami formanyomtatványt, ilyesmit:

[link] (ez van a kék alkalmi munkavállalói könyv helyett)

A segélyt ugyanúgy kapni fogod, ha be vagy jelentve háztartási munkára, de bővebb felvilágosítást kell kérni az önkormányzattól vagy a munkaügyitől.

2011. aug. 29. 13:56
 30/37 A kérdező kommentje:
És a fals munkabeli nem létező bér hogyan van, azzal a a pénzzel mi a helyzet? Ki mit ír vagy mond, mekkora összeget??
2011. aug. 30. 18:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!