Hogyan, hol és kinél lehet 30 munkanapra melót találni úgy, hogy még ebben az évben legyen ledolgozva az az idő?
A segély miatt kérdem, mivel év vége után még ezt a nevetséges 28500 ft-ot is elveszik, ha valaki nem dolgozott ebben az évben 30 munkanapot. Csakhogy hiába járok a munkaügyi központba, ők se tudnak munkát adni már rég óta, ráadásul hiába küldözgettem több, mint száz helyre az önéletrajzom, keresgéltem hiába, nem volt semmi, még egészségesen se kellettem a jó végzettségeim ellenére (irodavezető, szoftverüzemeltető, utolsó munkám logisztikus volt), nem hogy betegen, amikor huzamosabb ideje fáj a csípőm, a hasam, és egyéb gondok is vannak, hiába járok dokihoz is.
Szóval ki tudna munkát legalább másfél hónapra, min. 30 munkanapra?? Már az se érdekelne, ha utána kitennének, de legalább ez legyen meg, mert ha a segélyt elveszik, éhenhalunk, mivel anyu már nagyon rég óta nyugdíjas, iszonyú kevés a nyugdíja, a számlákra alig elég, apám már nem él, nincs pénzünk... Pest megye.
Új infót találtam itt:
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-fi..
Ha ez igaz, (jövő hónapban megyek a munkaügyibe, utánakérdezek), akkor minél hamarabb elintézem az ismerősömnél hogy jelentsen be...
Nahát, köszi az újabb infót!
Akkor ezek szerint, ha valakinek sikerül elintézni valamely ismerőse által, mint ahogyan te is akarod, akkor arra az időre is kapja a segélyt? Mert mintha úgy értelmeztem volna.
A baj az, hogy sajnos nekem senki sincs, aki bevállalná :(((. Így én továbbra sem tudom, hogy velem mi lesz...
Meg most itt az áll, hogy egy hónapban 15 napot lehet így "dolgozni". Akkor a fennmaradó másik 15 napot egy hónappal később kell u.így?
És azt nem tudod, hogy ha az új hülye törvény szerint valakinek sikerül még ez évben 30 napot dolgoznia, akkor a köv. évben mennyi segélyt fog kapni???
Igen én is úgy értelmezem, hogy max 15 napot lehet egy hónapban. DE! Egy huzamban csak 5 napot, utána legalább 1 napig pihenni kell.
A segély sztm, ha ledolgozod a 30 napot, jövőre ugyanúgy fog járni, mint eddig.
Sajnos Pest környéki ismerősöm nincs, aki bejelentene...
Bár sztm ha így megy, ennek az lesz lassan a vége, h újságba fogják hirdetni:
X összegért bejelentelek erre a hónapra. Ja és fizesd az 1000st is, természetesen.
Köszi, hogy próbálsz segíteni és hogy beszélgetsz velem erről a témáról! Remélem, neked sikerül összehozni!!!
Én őszintén nem tudom, hogy mi lesz...
A következőt írtam egy illetékes fórumra ma, kíváncsi vagyok, szakember erre mit fog mondani, mert tényleg borzalmasan nehéz helyzetben vagyok! :
"T. Szakértő!
A következő a helyzet, amiből nem tudok mozdulni:
Immár sajnos 6 éve vagyok munkanélküli, mivel a munkahelyem megszűnt (logisztikus voltam külföldi cégnél, nagyon szerettem). Rögtön nekikezdtem az álláskeresésnek, mivel épp akkor lett egy örökösödési perem, nagyon kellett volna a pénz, de nem lett, ezért a bátyámnak el kellett adnia a kis vidéki parasztházát, aminek az ára el is ment a per miatt, utána meg olyan átok jött ránk és azóta is tart, amit senkinek nem kívánok: a bátyám skizofrén lett, minden nap, egész álló nap torka szakadtjából ordibál valakivel, aki nincs is ott, félünk tőle, pihenni nem lehet tőle, pénzünk meg nincs beadni valahová és persze senki nem hajlandó tenni sem semmit, mert nem tudunk zsebbe pénzt adni... 3 éven át küldözgettem az önéletrajzomat mindenhová, még oda is, ahol nem volt meghírdetett állás, e-maileket is u.így irogattam mindenfelé, de a világon sehová nem vettek fel jó és kítűnő végzettségeim ellenére (ruhaipari érettségi, irodavezetői, szoftverüzemeltetői, angol, tudok gépelni stb ...). Az összes hely közül talán 5-re, ha behívtak interjúra, de oda is mást vettek végül fel úgy, hogy a sok önéletrajz közül kihúztak egyet s kinek volt szerencséje, annak lett munkája, mindenhová nagyon sok volt a jelentkező. Ez után lebetegedtem, egy évig felkelni se bírtam az ágyból a csípőm miatt, amellyel azóta is szenvedek, kínlódok, hiába kaptam injekciókat, kezeléseket, nem bírok cipelni se, mert bármilyen terhelésre még jobban fáj, majd széptreped. Erre egy évre, miközben még ez a nyavalyám is tart, elkezdett fájni a hasam, mindenféle gond van vele, minden nap szenvedek ezzel is nem is kicsit, ezzel egyidejűleg jött még sok minden más is, pl. naponta hámlik fel az arcomon a bőr lemezesen, nem tudok vele mit kezdeni, iszonyatos hőhullámaim és emiatt minden napos rosszulléteim vannak minden előjel nélkül naponta többször, borzalmasan hullik a hajam és még folytathatnám... Sajnos hiába járok már két éve folyamatosan orvosokhoz, senki nem segít, igazából nem foglalkoznak az emberrel!! Most ez az éretlemtlen hülye törvény meg, hogy köv. év elejétől elveszik még ez a picike 28500 Ft-ot is, még kilátástalanabbá teszi a helyzetünket, mivel apám már nem él, édesanyám már nagyon rég nyugdíjas és nagyon-nagyon keveset kap, a skizo és őrületbe kergető bátyám meg teljesen le van százalékolva, az ő pénze elmegy a gyógyszerekre, mert neki is vannak más bajai is, a számlákra alig elég, amink van! Egészségesen sem kellettem sehová, nem hogy most, amikor egy csomó bajom van, és a munkaügyiben sem tudnak semmilyen munkát se ajánalni soha. Ha valahol valamilyen csoda folytán kapnék is állást, egy hét nem telne bele, kitennének, hiszen minden nap rosszul vagyok - kinek kell ilyen munkaerő!? Pedig nagyon jól tudok dolgozni, hatékonyan, intenzíven, mert maximalista vagyok. Önhibámon kívül kerültem olyan helyzetbe, amiből nincs kiút! Évekig kerestem munkát, nem kaptam, aztán beteg lettem... Ezt a törvényt mégis hogyan gondolják!?! Mindenkitől elvenni azt a kicsit is, és beletaszítani valami még rosszabba - ki hallott már ilyet!?! Nem tehet róla az ember, nem tud mit csinálni, mert nem dolgozni nem akar, hanem vagy nem tud, mert beteg lett, vagy nem kap munkát, hiába erőlködik... Most akkor mégis mi lesz, ha vége lesz ennek az évnek??? A szegény emeber legyen még szegényebb, forduljon is fel, akkor már nincs rá gond?!? A házunk omladozik, nem tudunk rá költeni semmit, soha nem is tudtunk, mert nem volt rá. És a számlákat sem fogjuk tudni fizetni, vagy megfagyunk a télen, vagy enni nem fogunk tudni és éhen halunk, mert nem lesz miből venni!!!
Az ilyen helyzetben lévőkön ki és mi segít??? Erre várom nagyon a választ!!!"
Én is nagyon!! És arra is, hogy ki lesz hajlandó segíteni és hogyan!?!
Már azon gondolkodom, hogy a minisztériumnak küldöm el... De szerintem sz**nak az emberekre! Máskülönben miért hoznának idétlen, értelmetlen tövényeket, amik csak még nagyobb nyomorba döntenek, még több munkanélkülit és szerencsétlent, meg beteget (pl. akinek van pénze megfizetni, annak nem lesz várólista - a szegény eber meg fel is fordulhat) szülnek... Megáll az eszem!!
Sztm tényleg a minisztériumnak kellene elküldeni ezeket a leveleket. 100% hogy nem csak mi vagyunk így...
Vagy talán a médiához kellene fordulni, bár a múltkor is pedzegették vmelyik kerTVn.
Vagy meg kellene szervezni, hogy decemberben kimegy az a sok ember a Parlament elé, akiknek nem adtak közmunkát se, és így járt.
Inkább a képviselői fizetésekből csípnék le azt a 28.500-at. Fel se tűnne nekik.
Pontosan, ahogy mondod!!
Akik ilyen barom törvényeket hoznak, azoknak fogalmuk sincs, milyen nélkülözni, egyik napról a másikra élni, vagy még úgy se...!!
És bizony nagyon sokan vagyunk így, hogy önhibánkon kívül ilyen a helyzetünk. A munkáltató meg mindenbe beleköt: ha fiatal vagy, az a bajuk, ráfogják, hogy nincs tapasztalata, ha középkorú, azt találják ki, azért nem kellesz, mert biztosan szülni mész majd, ha meg van gyereked, akkor az a baj, hogy biztosan sokat leszel szabin miatta, ha beteg, amikor meg idősebb vagy, az a bajuk, hogy már biztosan nem tudsz úgy dolgozni... És még csak ez után jött a gazdasági válság. Még kevesebb a melóhely, mert sorra szűntek és szűnnek is meg. Ismerősön keresztül tudsz elhelyezkedni, ha van olyan ismerősöd egyáltalán és akkor is csak akkor, ha szerencséd van, hogy épp van valami hely, mert több százan várnak ugyanarra az állásra, helyre, a legtöbben így ráfáznak...
Én is szivesen dolgoztam volna, nem hiába keresgéltem annyi helyen, jelentkeztem annyi helyre, és nem véltelenül tanultam annyi mindent, de még egészségesen se kellettem, és akkor még nem is volt ez a gazdasági válság sem. Most is dolgoznék szivesen, pláne hogy elviselhetetlen az, mi itthon megy egész nap éveken át a skizo bátyám miatt, akár neten is bedolgoznék vagy mit tudom én, vagy bármit, ami nem jár fizikaival, mert azt nem bírok, de kinek kell egy betegeskedő ember, amikor másoknak sincs hely... És még ezt a pici, nevetséges összeget is elveszik?!? Menjenek a *-----!!! Adnék az ilyeneknek a kezébe ilyen kis pénzt és elvenném a vagyonát, amit összeharácsolt, s próbáljon meg belőle boldogulni, egy hónapig se bírná! És majd csodálkoznak, amikor ez után még több lesz a bűnözés, a betörés, a lopás, a rablás, mert kitaszították a szerencsétlen szegény emebert, valahogyan meg kell majd élnie...
Komolyan nem érthető, hogy miféle agyament módon gondolkodnak ezek!?! Nem hogy segítenének azon, aki tényleg rászorul, aki beteg, aki önhibáján kívül pénztelen, neeeeem, még lejebb nyomják. Azt mondják, menj dolgozni - jó, de akkor munkahelyet is adjanak előbb ennek a rengeteg embernek, betöltetlen állásokat, s csak utána dobálózzanak ilyenekkel!!! Nem jókedvemben szűkölködök ugyanis, vagy azért, mert jól esne, hanem mert nincs más! Az a röhej, hogy közmunka sincs annak se, aki bírná csinálni, mert annyi a munkanélküli (egy ideje már csak három havonta kell megjelennem a munkaügyiben, kizárólag azért, hogy az újabb dátumot beírják, a világon semmi másért, de azon az egy napon is borzalmas hosszú a sor, be vagyunk hívva 250-300-an azon az egy délelőttre, és ez csak egy nap, és minden nap ilyen náluk...), de miért nem bírják ezt felfogni!?! Tiszta szemétség az egész, totál direkt kiszúrás az emberekkel!!! Ha még eddig valahogy be tudta fizetni a számlákat, megvette a kaját, a gyógyszert és semmi többet, ezután már ezt se tudja megtenni, vagy éhezik, vagy megfagy a télen..., ők meg flancolnak, mert megtehetik a havi többszázezres vagy milliós fizetésükből, aki meg igazán megérdemelné, annak meg nincs, csak nyomorog! Hát milyen világ már ez!?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!