Éreztétek a FÖLDRENGÉST 08:08 perckor Bp-en?! .
08:31-nek
Azt mi is éreztük, eléggé meg is ijedtünk, eddig az volt a legerősebb mozgás!
TOVÁBBI HÍREK :
"... Bár pontosan egyelőre nem tudni, hol volt a rengés központja, feltehetően valahol Tatabánya és Budapest között, innen érkezett ugyanis a legtöbb lakossági telefonhívás - mondta a hvg.hu kérdésére Tóth László, a Magyarország Földrengési Információs Rendszerét is működtető Georisk Földrengés Mérnöki Iroda vezetője. A rengés Tóth László szerint 8 óra hat perc körül történhetett.
A rengés 3,7-3,8-as erősségű lehetett, ez már az épületekben is okozhat kárt, főképp kisebb vakolatomlások formájában - mondta az iroda vezetője. Az eseményt rögzítette a foldrenges.hu oldal is, amely szerint a greenwichi idő szerint 6 óra 6 perckor történt rengés Budapesttől nyugatra..."
TOVÁBBI HÍREK :
"... A rengés 3,8-as erősségű lehetett, ez már az épületekben is okozhat kárt, főképp kisebb vakolatomlások formájában - mondta az iroda vezetője. Az eseményt rögzítette a foldrenges.hu oldal is, amely szerint a greenwichi idő szerint 6 óra 6 perckor történt rengés Budapesttől nyugatra.
A rengés hírét a németországi GFZ Potsdam földrengéskutatási intézet is megerősítette, a honlapján olvasható információk szerint a rengés epicentruma a Vértesi Tájvédelmi Körzet területén történhetett, Gánt és Várgesztes között. A potsdami mérések szerint a földrengés erőssége 3,9-es volt..."
TOVÁBBI HÍREK :
"...Itthon január 29-én majdnem ugyanezen a területen mértek földrengést, amit szintén érezni lehetett a fővárosban is. Aznap 18 óra 41 perckor rengett a föld, a Szeizmológiai Obszervatórium szerint a földmozgás 4,7-es erősségű volt, és 38 másodpercig tartott. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerint Oroszlánynál volt a földrengés epicentruma, ahol morajlást lehetett hallani, mert a rengés viszonylag közel, 8 kilométerre volt csak a föld alatt..."
Szintén Fehérvárról írok, én is éreztem, de azt hittem, csak képzelődök!
Olyan volt, mintha picit meglökték volna a széket alattam, ennyi. A gyerekek fel sem ébredtek, meg sem érezték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!