Mi a véleményetek az öngyilkosságról?
Gyáva, mert elmenekül az élet valódi dolgai elől.
Meg egy nagy kamu, hogy odaát jobb lesz. Nem, mert a lelke a pokolba kerül, és a menyország és a pokol nem valódi hely, csak a lélek állapota.
gyávaság.
nem azért mert fél az élettől meg blabla, hanem azért, mert bátorság NEM lehet.
azért nem lehet, mert öngyilkos csak az képes lenni, aki olyan szinten elkeseredett, hogy kihaltak az életösztönei. egyszerűen kiölte magából az élni akarást - és innentől nem kell bátorság ahhoz hogy megtedd.
Igen.Gyenge ítélőképességben és gyenge döntésképességben hiányos emberek teszik.Néha jól is teszik,van akinek tényleg megvan rá az oka.Én személy szerint szánalmasnak tartom.(előzőnek : Nem biztos ,hogy csak a gondok elől lehet elmenekülni.)
Szerintem egy normális embernek bátor,egy nem normális embernek gyáva.
Válaszolnék pár érvre:
-"kamu, hogy odaát jobb lesz" :ha jobb lenne utána (amit kétlek, szerintem nincs semmi "odaát"), akkor ugye az ismert világba örömmel mész, és nem kétségekkel (lsd. öngyilkos merénylők)
-"szánalmas aki elveti az egyetlen ajándékot" :azt hiszem mindenkinek joga van eldönteni, hogy mit kezd az "ajándékával". Arról nem is beszélve, hogy ezt az "ajándékot" senki se azért kapta, mert kérte...
-"az öngyilkosság önzőség" tehát csak azért ne tegyél meg valamit, mert attól másoknak rossz lesz? ez olyan, mintha azért nem utaznál külföldre, mert anyucinak hiányoznál...
És tényleg ne értsetek félre, nem akarok senkit meggyőzni, de elég gyenge érveknek találtam :)
röviden ennyi....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!