Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az öngyilkos...

Mi a véleményetek az öngyilkosságról?

Figyelt kérdés
Valahol olvastam, hogy északon az öngyilkosságot a végső győzelemnek gondolták a test felett. Érdekes elgondolás, hogy az öngyilkossággal felülemelkedünk legalapvetőbb ösztönünk felett, így az öngyilkosság a lehető legtudatosabb emberi tett ami lehetséges. Kíváncsi vagyok, hogy mit gondoltok: önmagunk megölése bátor, vagy gyáva tett-e?
2011. ápr. 26. 20:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Gyáva, mert elmenekül az élet valódi dolgai elől.

Meg egy nagy kamu, hogy odaát jobb lesz. Nem, mert a lelke a pokolba kerül, és a menyország és a pokol nem valódi hely, csak a lélek állapota.

2011. ápr. 26. 20:32
 2/12 anonim ***** válasza:
Ez hülyeség.Az öngyilkosság deviáns viselkedés és ne nagyon keress mögötte bátorságot, inkább elkeseredettséget és a józan ítélőképesség hiányát.
2011. ápr. 26. 20:34
 3/12 anonim ***** válasza:
89%
Mivel túl gyáva vagyok megtenni ezért bátor dolognak gondolom.
2011. ápr. 26. 20:39
 4/12 anonim ***** válasza:
A gyávaság netovábbja (hogy miért azt már kifejtették előttem). Ugyanakkor hatalmas önzőség is mert nem gondol bele az illető hogy az ő gyávasága miatt hányan fognak majd szenvedni (rokonok, barátok).
2011. ápr. 26. 20:40
 5/12 szamóca. ***** válasza:

gyávaság.

nem azért mert fél az élettől meg blabla, hanem azért, mert bátorság NEM lehet.

azért nem lehet, mert öngyilkos csak az képes lenni, aki olyan szinten elkeseredett, hogy kihaltak az életösztönei. egyszerűen kiölte magából az élni akarást - és innentől nem kell bátorság ahhoz hogy megtedd.

2011. ápr. 26. 20:42
 6/12 anonim ***** válasza:
Gyávaság csúcspontja..Aki öngyilkos lesz az meg is érdemli,hogy meghaljon..Ha nem becsüli az egyetlen olyan kincset amit nem lehet sem megvásárolni,sem pótolni,és ezt eldobja akkor az illető egy senkiházi...
2011. ápr. 26. 20:43
 7/12 anonim ***** válasza:

Igen.Gyenge ítélőképességben és gyenge döntésképességben hiányos emberek teszik.Néha jól is teszik,van akinek tényleg megvan rá az oka.Én személy szerint szánalmasnak tartom.(előzőnek : Nem biztos ,hogy csak a gondok elől lehet elmenekülni.)

Szerintem egy normális embernek bátor,egy nem normális embernek gyáva.

2011. ápr. 26. 20:44
 8/12 anonim ***** válasza:
régen (kamaszként) én is megkíséreltem kinyírni magam,bedugtak egy pszihiátriára asszem 3 hétig azóta még a gondolattól is irtózom,soha az életbe nem tennék ilyent magammal
2011. ápr. 26. 21:32
 9/12 A kérdező kommentje:

Válaszolnék pár érvre:

-"kamu, hogy odaát jobb lesz" :ha jobb lenne utána (amit kétlek, szerintem nincs semmi "odaát"), akkor ugye az ismert világba örömmel mész, és nem kétségekkel (lsd. öngyilkos merénylők)

-"szánalmas aki elveti az egyetlen ajándékot" :azt hiszem mindenkinek joga van eldönteni, hogy mit kezd az "ajándékával". Arról nem is beszélve, hogy ezt az "ajándékot" senki se azért kapta, mert kérte...

-"az öngyilkosság önzőség" tehát csak azért ne tegyél meg valamit, mert attól másoknak rossz lesz? ez olyan, mintha azért nem utaznál külföldre, mert anyucinak hiányoznál...

És tényleg ne értsetek félre, nem akarok senkit meggyőzni, de elég gyenge érveknek találtam :)

röviden ennyi....

2011. ápr. 27. 21:01
 10/12 A kérdező kommentje:
* "ismert világ" : rosszul fogalmaztam, azt értettem, hogy ha tudnánk, hogy mennyországba kerülünk, akkor az már úgymond "ismert világ" lesz...Hozhatom példának ismét, hogy olyan, mintha külföldre mennél :)
2011. ápr. 27. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!