Miért titulálják betörőknek a lockpickereket?
elsőnek:
egyfajta hobbi, kihívásnak fogják fel a zárakat, lakatokat, és megpróbálnak annyit kinyitni, amennyit tudnak :) persze nem ajtóba épített zárakat :) Ny-eu-ban konferenciákat, bajnokságokat rendeznek, a mi fejlett demokráciánkban természetesen valahol a terroristák és a gárdások között kezeli őket a rendőrhatóság. Elméletileg ez egy etikus dolog, illetve a hobbijuk még a biztonságot is növelné, ha sikerül rádöbbenteni az embereket, hogy a jó kis elzett zárat perc alatt lehet roncsolás és nyomok nélkül kinyitni-visszazárni, vagyis sosem késő megnehezíteni a betörők dolgát.
Egyébként a biztonsági zárak nyom nélküli nyitása sok évtizedes dolog, de hasonlóan a fegyvertartáshoz, ez is tabutémának tűnik, "aki ilyesmivel foglalkozik az nyilvánvalóan betörni akar és punktum és ha beszélünk róla, még több betörő lesz" gondolom ez a hatóság hozzáállása.
Pedig nem ártana egy kis lakossági ismeretterjesztés a témakörben, én mocskosul ledöbbentem, mikor először olvastam róla, hogy relatíve milyen egyszerű és milyen régi dolog ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!