Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogyan működik az áruházi...

Hogyan működik az áruházi lopásgátló kapu?

Figyelt kérdés
Mikor sípol, mi váltja ki, milyen rendszer alapján működik, vonalkód stb?
2011. márc. 25. 14:19
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
55%
Sztem a mágnesesség elvén műkődik.
2011. márc. 25. 14:35
 2/15 A kérdező kommentje:
egy csoki pedig nem mágneses..tudtommal ((: az érdekel, hogy az ilyesmit mivel jelzi, mint pl. üdítők, csokik, stb élelmiszerek vagy egyebek.
2011. márc. 25. 14:40
 3/15 anonim ***** válasza:
16%
Szerintem a vonalkód. Mert ugye ha már lehúzza az eladó, bemegy a rendszerbe hogy melyik kódú csokit vetted, és arra már nem sípol.
2011. márc. 25. 14:45
 4/15 anonim ***** válasza:
60%
a csokira nem fog sípolni... amin van ilyen kis szerkentyű amit levesznek a kasszánál két részben, az sípoltatja be, hogy hogyan azt nem tudom.
2011. márc. 25. 14:49
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
De élelmiszerboltokban nincsenek a kajákon semmi olyan amit le kéne venni róla.
2011. márc. 25. 14:52
 6/15 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
100%

A vonalkód csak rányomtatott csíkok meg számok, annyi mint hogy "Snickers".

A termékekre különféle kis bizbaszokat ragasztanak, amiatt sípol nem a vonalkódtól. Könyvekbe kicsi áruvédelmi cimkét ragasztanak, cipőkben olyan műanyagborítású izét láttam...

Gugli:

"áruvédelmi címke

Explanation:

Ezt írják róla: "A jelölő eszközöket áruvédelmi címkéknek nevezzük, ezek kis méretű, nem túl feltűnő passzív elemek, melyek csak akkor lépnek működésbe, ha a keretantenna elektromágneses terébe kerülnek"

"

2011. márc. 25. 14:53
 7/15 anonim ***** válasza:

Napjainkban három fő technológiát alkalmaznak széles körben: az elektromágneses, az akuszto-magnetikus és a rádiófrekvenciás áruvédelmet, amelyek működése egyaránt az elektromágneses hullámok terjedésének fizikai törvényszerűségein alapszik. Mindhárom sajátos felépítéssel és meghatározott felhasználási jellemzőkkel rendelkezik, közülük egyik sem alkalmas arra, hogy valamennyi elvárásnak, igénynek megfeleljen. Az adott feladathoz leginkább megfelelő rendszert kell kiválasztani ahhoz, hogy az áruvédelem a lehető leghatékonyabb legyen.

Az áruvédelmi kapu, érzékelő és riasztó jelzést adó eszközként szolgál. Ahhoz, hogy a kapuk jelzést adjanak, szükség van olyan eszközökre, amelyeket a termékeken, vagy azok csomagolásán helyezünk el.

2011. márc. 25. 14:56
 8/15 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:

www.aruvedelem.lap.hu

[link]

2011. márc. 25. 14:57
 9/15 A kérdező kommentje:
Összegezve: ha csak kamera nem veszi fel, akkor nem tudják megakadályozni az apróbb dolgok ellopását?
2011. márc. 25. 15:29
 10/15 anonim ***** válasza:
77%
Igen, de alapból elég buta az, aki csak simán zsebre vágja a dolgokat, a legkönnyebb, ha nyáron bemész egy nagy áruházba, és szokott lenni ilyen sátorminta, abba bemész, és átcímkézed, mint én a 6 személyes sártat kivittem egy tesco value sátor áráért.
2011. márc. 25. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!