LastOne. Left válaszai miért ennyire csekély pont %-ban értékelik itt az emberek? A válasz írója 52%-ban hasznos válaszokat ad. Szerintem nagyon otthon van az Ezotéria terén. "Ez kapcsolatban lehet az ő Karmájával? "
17:20. :)
köszönöm szépen a véleményedet a kitartásomról, abban is egyetértek, hogy ahány ember annyi igazság, de való igazság az csak egy van, amiről ugye azt állítod, hogy nem hozzáférhető és majd a végén megtudjuk. viszont ezt az igazságot kizárásos alapon lehet megtudni, ugyanis ahogyan az előző válaszaimban leírtam(bizonyára elolvastad), hogy egy olyan vizsgálat során derülhet ki, ahonnan nézve csak és kizárólag kétféle igazság létezik...nincsen harmadik...az egyik a valós, a másik a valótlan. Ilyen egyszerű a dolog, és az Önvaló bölcsessége a másodikat vetíti az olvasó elé, amit megint csak leírtam már...természetesen tudom én, hogy ezt nem fogadják el az emberek elsőre, viszont azt pedig te is beláthatod, hogy itt tényleg nincsen harmadik verzió, és a lényeg ebben van. Gondolom nem kell kiemeljek olyat, hogy ha a kettőből az egyik nem igazán kerek, hiszen nem tud pontos magyarázatot adni jó pár dologra, akkor valószínűsíthetően a másik lesz a valós, hiszen az ezt megteszi a korábbi magyarázatokkal együtt. :)
Abban is egyetértek, hogy a vélt igazság nem biztos hogy a való igazság...viszont a vélt igazság valósága megerősíthető, ha használjuk a második verziót, amit említettem, vagyis igazzá válhat egy bizonyos szemszögből, persze lecsupaszítva a tévedésektől. ;)
Az elvakultságomhoz pedig annyit fűznék hozzá, hogy félreértések elkerülése végett leellenőriztem több ízben mindent, és teszem nap mint nap az Önvaló fényében, és láss csodát...mindenre ráhúzható és működik. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
"Igen, igazzá válhat számodra, de lásd be, hogy másnak pedig nem."
Ha viszonylag gyakran látogatod az oldalt, magad is láthatod hogy azért nem csak az ő igazsága ez.
Az oldalból azért lejön egy-két dolog ha nem is ismerjük személyesen: úgy vélem sok kérdésnél adott a kérdező számára hasznos választ, amit később maga a kérdező erősített meg a kommentjeiben.
Biztos vagyok benne hogy minden amit most tud, benne volt már előtte is, a könyv valamiféle útmutatás/irány volt neki, ezt próbálja meg megosztani mással is akik keresnek választ a kérdéseikre.(talán ezt látod elvakultságnak nála) Mindenki maga dönti el hogy elfogadja-e vagy sem. Ha jól emlékszem olyat még nem olvastam itt és sehol hogy valaki elolvasta a könyvet és kára származott volna belőle, max. nem értett vele egyet.
Ha nem akarod, nem fogadod el, ez a te döntésed. :)
akkor végül is ki derült az igazság. :)
viszont azt te is láthatod, hogy kétféle igazság létezik, vagy az elme elsődleges az anyaggal szemben, vagy az anyag az elsődleges az elmével szemben. mindkettő logikus, és az a részemről természetesen el van fogadva, hogy nem mindenki ért esetleg az elsővel egyet, hiába értelmes az is. lehet választani...vagy az egyik az igaz, vagy a másik...kizárásos alapon pedig eldönthetjük simán, mégpedig abból, hogy melyik ad többet...és itt ezen az egy dolgon van a hangsúly, ugyanis az emberek menetrend szerint itt értenek félre, mert azt hiszik, hogy valamiféle 6 milliárdomodik felfogás a mentális nézet...ohh nem. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
no ez az amiről beszélek, ugyanis ez a nézet(önvaló) ezeket is felöleli, mármint azokat, amiket felsorolsz, és úgy magyarázza, hogy a világ fizikai megjelenése mentális, nem pedig úgy, hogy létezik egy fizikai világ az elmén kívül, amiben az elme benne lenne, és jeleket küld a testnek, ami utána közli azokat az elmének(hiába teremtette bármiféle Isten, vagy véletlenek). természetesen ezekről, amiket leírtál van sokféle elképzelés...de itt a elemzést a közepén végzed, nem az elején...persze hogy milliónyi fajta van, amikor az alapfelállás hiányzik, vagy éppen téves. ;)
másrészről mondjuk abban a vizsgálatban, ahol a tudat és a világ kapcsolata van jelen, nem szerepel például a karma...mivel annak ehhez nincs köze, az a későbbiekben kerül magyarázatra, persze logikailag felépítve.
direkt kihangsúlyoztam ez a kérdés kapcsán kb. 3-szor, hogy miről van szó, és hogy ez a fajta vizsgálat a legelején van a keresésben, filozofálásban, elemzésben, mivel abból indulunk el, amit alapvetően tudunk...ugye azt, hogy vagyunk, és valami megjelenik annak, hogy "én". és ekkor logika kétfelé mehet(nem több), amiről már ugye meséltem, ugye vagy egy a tudatunkon kívül eső materiális világot feltételezünk, ami automatikusan azt az érzetet kelti, hogy önmagunk elkülönültek vagyunk, a dolgok különállóak, mivelhogy külsőlegesnek tartjuk az "anyagot", és ez bevonz némi nemű pszichológiai problémát, vagy ugye azt feltételezzük, hogy van egyetlen egy Értelem, ami nem anyagi megjelenésű, vagyis alaktalan, ami mindent átfog, aminek tulajdonképpen a Gondolatban létezik minden, s ekkor pedig egységként szemlélünk, nem tartjuk magunkat különállónak semmitől, mivel valójában csak egyetlen egy dolog létezik...az Elme. :P
üdv
26/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!