LastOne. Left válaszai miért ennyire csekély pont %-ban értékelik itt az emberek? A válasz írója 52%-ban hasznos válaszokat ad. Szerintem nagyon otthon van az Ezotéria terén. "Ez kapcsolatban lehet az ő Karmájával? "
17:36 :)
csak megemlítem, hogy ne maradj tévedésben, de én pont azt szoktam mondani, hogy mindenkinek igaza van, egy bizonyos szemszögből, egyszer sem mondtam olyat, hogy márpedig csak nekem van igazam és a többi hülye, és győzködni sem szoktam az embereket, hanem szimplán beszélgetünk, legalábbis én annak veszem. nem áll szándékomban ráerőltetni senkire semmit, de ez egy ilyen fórum...kérdeznek és válaszolunk, beszélgetésbe elegyedünk bizonyos témákkal kapcsolatban. ráadásul úgy vélekedsz, hogy te magad bele sem nézel ebbe az önvalós dologba, és úgy állítasz ilyeneket...ugyanis ha megtennéd, egy véleményen lennénk, mivel felismernéd, hogy egy olyan dologra épül a könyv, amiből csak kétféle létezik, mint világnézet, életszemlélet, nincsen harmadik...az egyikkel, ami közhitben van elfogadva per pillanat, csupa ellentétet látunk, a másikkal, amiről a könyv mesél, pedig egységet vélünk felfedezni. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
Látod, erről beszéltem.
Én igenis beleolvastam abba a könyvbe, nem is keveset. Mégis azt mondom, az én nézeteimmel nem egyezik, nem azonos szempontból közelítjük meg a kérdéseket, nem feltétlenül olyan vélekedést alakít ki, amellyel én is egyetértek.
De te mit írsz?
"ugyanis ha megtennéd, egy véleményen lennénk"
Nem, nem lennénk egy véleményen, mert lehet, hogy szerinted csupán 2 féle világnézet létezik, de szerintem meg nem. Itt kezdődik a nézeteltérés. Erre te azt mondanád, hogy márpedig igenis kettő van és neked van igazad. Vagy nem ezt gondolod?
Mondtam, nem megbántani akarlak, de azt is megmondom: lehet, hogy nem veszed észre, de bizony gyakran akarsz másokat meggyőzni. Nagyon gyakran.
Mert megosztja az embereket. Aki alapból negatívan áll hozzá dolgokhoz, hajlamosabb "odafigyelni" a lepontozásra, míg akik egyetértenek vele(vagy bárki mással aki válaszol), nem azon vannak hogy folyton felpontozzák azt akikkel egyezik a véleményük mert tudják hogy nem ez a lényeg elsősorban. Ettől függetlenül szerintem nem ártana mindenkinek megtanulnia tisztelni a másikat és a véleményét akármi is legyen az, mindenkinek joga van eldönteni hogy mi az amit megfogad a kérdésére adott válaszokból és mi az amit figyelmen kívül hagy.
Mindenki a saját meggyőződéséből válaszol, nem értem másnak mi kára származik abból ha megosztja a tapasztalatait...
18:10. :)
mesélni valamiről(akár segítségképpen) és ráerőltetni másra az igazunkat(már ha igaz) nem egyező dolgok. nem veszed figyelembe, hogy ez egy ilyen jellegű fórum, ahol kérdések vannak és válaszok azokra, plusz az ebből adódó beszélgetések...én nem úgy állok a dolgokhoz, hogy vitázzak, ugyanis a vita versengés...nem akarok én senkit legyőzni, csupán ha van mód, ugyan miért ne ismertessek meg egy ilyen dolgot? igazság szerint ezek a te szubjektív véleményeid, és elfogadom őket, de te is tudod, hogy ettől még nem feltétlenül ez az igazság. tudod minden olyan, amilyennek gondoljuk, de erről biztosan olvastál a könyvben. :)
egyébként pedig a könyv a tudat és az annak megjelenő fizikai világ kapcsolatáról beszél első ízben. vagy a tudaton kívül van a világ, vagy belül. eszerint melyik lenne a harmadik kedves válaszoló, vagy negyedik? én sem akarlak megbántani, és tudom, hogy neked sem az a célod, hogy velem tedd ezt, és nagyon szépen köszönöm a segítségedet, figyelmeztetésedet, de ha ezt a kijelentést megvizsgálod, magad is rájössz, hogy itt nincsen több fajta. :)
persze azt megértem, hogy nem fogadod el esetleg annak igazát, ami a második meglátást illeti, így nem áll párhuzamban a véleményünk, de azt is észreveheted, hogy ebből a vizsgálódási szempontból bizony az utóbbi(önvalós) felöleli az előzőt, azaz nem ellent mond neki, hanem magába foglalva többet. azt, hogy egy véleményen lennél velem, arra értettem, hogy belátod, tényleg kétféle variáció van így szemlélve. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
"Én is beszélgettem már Last One-al jó párszor, és elhúzódóan, és nem gondolom tolakodónak, csupán van egy világnézete, ami mellett tud érvelni is. Ez van akiktől távolabb, van akikhez közelebb áll, de ő legalább gondolkodik, és nem azt mondja, mint sokan, hogy "élünk, meghalunk, jön a sötétség, azt nincs semmi utána..""
Ő gondolkodik, te pedig ostoba vagy. Bizonyítsd nekem, hogy nem sötétség lesz a halál után. És ne holmi vallásos halandzsával gyere, hanem BIZONYÍTSD. Addig te is csak sületlenséget beszélsz, mint mindenki más, aki vakon hisz az ő igazában a halállal kapcsolatban. Az egyetlen logikus hozzáállás az, hogy nem tudjuk mi lesz a halál után és nem próbálunk belemagyarázni semmit.
16:00
Az Önvaló bölcsessége pont arról beszél, hogy minden olyan amilyennek hisszük...mivel az értelmet helyezi előtérbe a fizikai megjelenéssel szemben egy komplett tanítás formájában, ami erre az egy dologra épül logikai úton, vagyis arra, hogy minden mentálisan létezik, azaz az Elme az úr. Ez a kijelentésed, ami így hangzik "Szerintem az igazságot nem fogjuk kézhez kapni soha sem, így mindenkinek saját magának kell összerakosgatni azt a számára logikus dolgokból. Hogy mi is van valójában, az majd kiderül a végén..." is az bizonyítja, hogy minden olyan amilyennek gondoljuk...ha te pedig ezt hiszed, akkor neked így van, és csak és kizárólag te vagy képes arra, hogy változtass...aki hiszi, hogy megkaphatja a leírást(azt, hogy "mi van"), az hozzá is férhet. :)
Én az Önvaló bölcsességét annak tartom, ami segítségével minden igazzá válik és teljesen érthetővé. De ezt is leírtam ez a kérdés kapcsán az egyik válaszomban, de azt nem említed meg, pedig bizonyára elolvastad. :)
ui.: elnézést, hogy hozzáfűztem a mondandódhoz, csak valamit félreérthettél velem kapcsolatban, s csak azt javítottam ki. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
Igen, igazzá válhat számodra, de lásd be, hogy másnak pedig nem. :) Ahány ember, annyi igaz, de nem biztos, hogy valamelyikünk is közel jár a valódi igazsághoz. Van a vélt és valós igazság, attól még, hogy én valós igazságnak tartom a vélt igazságom, még nem lesz az. :)
Egyébként félre ne érts, én becsülöm azt a kitartást és jóindulatot, amit ennek az oldalnak szentelsz, csak néha elvakultnak tűnsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!