Hogy kell ezt kiszámolni? Egyenlettel?
Figyelt kérdés
Van két azonos megterhelésű teherautó. Az egyiken 108 darab, 8m hosszú, 12x4 cm-es keresztmetszetű vasrúd van. Hány rúd van a másikon, ha azok 6 m hosszúak és 16x6 cm keresztmetszetűek?
Még mielőtt valaki azt hinné, se nem házifeladat, se nem versenyfeladat.
2011. jan. 31. 14:34
1/2 Tika88 válasza:
Szia:
egyszer is a mereteket osszeszorzod (ha van kedved a metret is csntimeterre alakithatod, hogy legyen szebb a feladat,de nagyobbak lesznek a szamok 8m = 800cm :P )
8*12*4 = 384
6*16*6 = 576
Hany rud van a masikon? azt nem tudjuk az lesz az 'x'
ugye mindket oldalon megvan hogy mennyi egyseg egy rud
108 * 384 = x * 576
Meg is van az ovodas egyenlet:
41472 = x * 576
x = 41472/576
x = 72
2/2 A kérdező kommentje:
Köszi. Az életben nem jöttem volna rá, mindig is gyenge voltam az ilyen jellegű feladatok összehozásában. Megzavart a szöveg. Vagyis, ha ott van leírva az egyenlet, akkor megoldom, de így nem. (bevallom, nem vagyok már iskolás, ezt meg egy regényben találtam)
2011. febr. 3. 08:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!