Hogyan lehet a következőt kiszámolni?
Vizezni akarod a teleportpálinkát???
nos szerintem erre van valami képlet is szerintem négyjegyű függvénytáblázat fizika részén megtalálod .
Amúgy hirtelen meggondolásból leírom hogyan oldanám meg XD
a 3 dl-ből ki vonsz 4%-ot és akkor kapsz egy 2,valamennyi dl 100%-os finomságot...nos ez hülyeség szal 24 százalékos vodka a végeredmény:):):):)Szal a 12 dl isteni folyadékot harmadolod így kijön a négy amivel oszthatod a 3deci 96%-át...Bocs a rossz levezetésért!!!!!
Ha nem 24 akkor én is kiváncsi volnék a megoldásra!!!
Üdv!
3 dl 96%-a 2,88 dl, tehát ennyi tiszta alkoholod van.
Hozzáadsz 12 dl vizet, tehát 15 dl lesz összesen.
Az a kérdés, hogy a 2,88 dl alkohol az hány százaláka a 15 dl-nek, ez pedig 2,88/15=19,2.
Tehát 19,2 %-os folyadékot kapsz.
Pofonegyszerű, hogyhogy nem tudtad kiszámolni? Csak kíváncsi vagyok...
3 dl 96%-os ---> 3*96/100 vagy 3*0,96= 2,88 dl alkohol
12 dl 0%-os alkoholtartalmú VÍZ
összeadva
15 dl FOLYADÉKBAN 2,88 dl ALKOHOL
100% azaz az összeg folyadékban x % alkoholtartalom
Ez sima egyenes arányosság, keresztbe szorzol és osztod aminek nincs párja:
100% * 2,88 dl
-------------- = 19,2%
15 dl
Remélem így átlátható.
előző...
Kicsit összetorlódtak a számolások, de ha leírod egy papírra kicsit széthúzva jobban átlátod...
összetorlódott számolós.
Aki járt középsuliba az tudja, hogy ha nem írják hogy a térfogat nem addiktív akkor összeadhatod őket.
Ez egy általános szabály minden feladatra tekintve.
Akkor meg max leszámolja grammra /sűrűséggel/ és nem térfogatszázalékot kap, hanem tömegszázalékot.
De ne kavarjuk inkább meg...
Persze ez már nem jogerős egyetemen és fakultáción.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!