Meg akarom verni a volt barátnömet. A kérdés az, hogy mennyire verhetem meg, hogy ne jelentsen fel?
Még mielött nekem ugranátok, leszögezem, hogy nö vagyok. Nagyon kijár már neki. 4 év sérelmei.
Állandóan kavarta a sz.rt, mindenkit ki akart sajátítani magának, a többi barátnömmel meg szeparált minket, hogy még véletlenül se legyünk jóban. Össze-vissza hazudozik mindenkinek és még neki áll feljebb. Kb. 1 hónapja kiborult a bili, elvileg mindenki megszakította a kapcsolatot vele. Elvileg. De egy közös ismerösünk nem, és neki folyamatosan magyarázza a hazugságait legföképpen rólam, mert rám a legirigyebb mivel harmonikus családi életem van, gondoskodó férjjel és egy 5 hónapos babával. Nagyon érzékeny a lelkem, ezen nem tudok változtatni, szabályos gyomorgörcseim vannak amin a nyugtató sem segít, fekélyhez közeli állapotban vagyok, ezért csak úgy tudom végleg lerendezni, ha jól helybenhagyom, akkor kénytelen lesz abbahagyni. Mennyire verhetem meg, hogy ne kerüljön rendörségre az ügy? Mert ugye lány lányt legálisan üthet...
Már egy pofonból is lehet rendőrségi ügy, még könnyű testi sértésnek sem kell lennie.
Garázdaság:
"271. § (1) Aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
A törvény szerint csak az erőszakos jellegű kihívóan közösségellenes magatartás valósítja csak meg a bűncselekményt. Az erőszak irányulhat dologra és személyre is. A személyre irányuló erőszaknak nem kell sérülést okoznia, elegendő a másik ember testének érintése is, ha támadó szándékú. Arculütés, ütlegelés, rugdosás megvalósítja a tényállást, ha a tevékenységeket kihívóan közösségellenesség jellemzi. A dolog elleni erőszak megvalósulhat állagsérelemmel vagy anélkül is, nem feltétel a nagyobb erőkifejtés és az sem, hogy a dolog másnak a tulajdonában álljon.
A magatartásnak alkalmasnak kell lennie arra, hogy másokban megbotránkoztatást vagy riadalmat keltsen.
Jó eséllyel pénzbírsággal vagy egy bírósági ejnye-bejnyével megúsznád a dolgot, ha nem lenne komolyabb baja, de ha feljelent, akkor is mászkálhatsz hónapokig a bíróságra és akkor lesz ám gyomorideged...
Aztán ő fogja magát, feljelent, és hogy kicsellóztál vele, nem?
Bocs, de ezt így nem lehet.
Erre van sokkal okosabb megoldás.
Van közös ismerősötök: neki meséld el, milyen boldog vagy, mivel lepett meg a férjed, milyen okos a kicsi, mennyi mindent tud, hogy milyen fantasztikusan, utánozhatatlanul boldog és elégedett vagy.
Egyrészt talán felfogja, hogy hiába mesterkedik, semmi haszna, másrészt meg fogja enni az ideg meg az irigység.
Legyél szemérmetlen, és hazudozz nyugodtan, úgyse jár utána senki, a férjed meg nem fogja letagadni, hogy ő lenne a legjobb férj és apa a világon, aki a tenyerén hordoz. :D
Ha kiborulsz, és még okot is adsz neki egy feljelentésre, akkor elérte a célját, és győzött.
Ö biztos nem ver el. Csak mások háta mögött nagy a szája meg interneten.
Tudod, mikor olyanokat hallasz vissza, hogy sz.r anya vagy mert kelések vannak a baba fenekén és tuti nem teszed tisztába, a babát a hányásában hagyod, nem törödsz vele, a férjeddel csak a pénze miatt vagy, csak azért szültél, hogy megfogd magadnak, kosz és mocsok van a lakásban, elherdálod a férjed fizetését, a babának is anyám vesz kaját stb. Neked nem esne borzalmasan? Föleg hogy mind hazugság, egy olyan személytöl akinek a valagát kinyaltad és mindent megosztottál vele? Nna ezekért...és mivel mindenkinek ezeket terjeszti, senki nem akar szóbaállni velem mert azt hiszik úgy van ahogy ö mondja.
Miért gondolod, hogy azonosnemű legálisan megverhet egy másik embert?
Amúgy szerintem ne alacsonyodj le tettlegességi szintig. Gondolj pont arra, hogy van egy szép családod és emelkedj felül a kavaró nőszemélyen! Mutasd meg, hogy különb vagy! Szülés után tudom, hogy érzékenyebb az ember, könnyebben megbántódik, stb. De nem éri meg!
Úgy látszik a csajok képesek meghülyülni. :)
Nekem egy 15 éves baráti kapcsolatom ment tönkre, hogy férjhez mentem és gyerekem lett.
MEGÉRTELEK! Engem is nagyon idegesít, bár a verésig még nem jutottam el. Viszont esténként nehezen alszom el, mert rajta rágódom.
A hajtépés beválhat, mert annak nincs nyoma. De ólajtók is meglátogathatják, hogy szépen elbeszélgessenek vele, hátha első körben az is számít.
30L
Nem bántani akarlak, de azt hiszem a terhességi hormon még nem ürült ki a szervezetedből, és komolyan mondom, az ember ilyenkor sokkal hamarabb robban.
Tényleg megvernéd? Bámulatos. Szerintem sincs legális verés. Alapban elítélem, ha bárki, bárkire kezet emel,ehhez nincs joga senkinek sem, semmilyen okból. És igaza van egy korábbi válaszolónak, hogy ezzel az ő szintjére süllyednél, sőt, még mélyebbre. Szerintem jobban jársz, ha akárhányszor találkozol vele, mindig tüntetően ráköszönsz mosolyogva. Már csak azért is. Ne add meg annak a lehetőségét sem, hogy lássa rajtad, hogy dühít. Szerintem. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!