Mi a véleményed erről az idézetről?
• Ki minek gondol, az vagyok annak... Mért gondolsz különc rokontalannak? Jelet látsz gyűlni a homlokomra: te vagy magad ki e jelet vonja s vigyázz hogy fénybe vagy árnyba játszik, mert fénye-árnya terád sugárzik. Ítélsz rólam, mint bölcsről, badarról: rajtam látsz törvényt saját magadról. Okosnak nézel? hát bízd magad rám. Bolondnak nézel? csörög a sapkám. Ha lónak gondolsz, hátamra ülhetsz; ha oroszlánnak, nem menekülhetsz. Szemem tavában magadat látod: mint tükröd, vagyok leghűbb barátod.
te, hogy értelmezed?
jó.
hogy értelmezem...azt jelenti, hogy az vagyok akinek látnak az emberek, mindegy milyen valójában, amit gondolnak rólam, azt fogják bennem meglátni... ez így is van szerintem:)
plusz az utolsó modnatban leírja hogy általában másban magunkat véljük felfedezni.
köszi :)
+ aki még tud hason,lót betehetné :)
Nekem ez az egyik kedvenc idézetem, bár nem hasonlít a tiédre:
"A legvégén nem az fog számítani, hogy mennyi év volt életedben, hanem hogy mennyi élet volt éveidben."
(Abraham Lincoln)
Ez egy Weöres Sándor-vers, és szerintem egy személyiségtípust ír le, ami egyszerre irányító és alkalmazkodó, gondolom mert ő is ilyen volt.
Nem kell ehhez önteltség, van akire tényleg ráillik anélkül is. Egyes emberek egyszerűen jobban tudják, mi kell a másiknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!