Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Lady Gaga és társai. Nem...

Lady Gaga és társai. Nem értem, elmagyaráznátok?

Figyelt kérdés

Néhány apróság merült fel bennem, ahogy nézegettem egy zenecsatornát...

Pl az, hogy miért jó, ha valaki minden klipjében, szereplésében úgy öltözik, hogy felismerhetetlen, undorító kellékeket használ? Ez nem vezet majd később aberrációkhoz a fiatalok körében? Nem tudom elhinni, hogy ezekre a dolgokra nem tudnak figyelni azok, akik az ilyen jellegű videóklipeket vagy akár filmeket készítik, hogy a fiatalságra milyen hatással vannak ezek... lásd pl az elk*rvult lányokat, akik 12 évesen miniszoknyában járnak diszkóba, pedig még gyakorlatilag babázniuk kéne... vagy a hasonló korú fiúkat, akik pillagókésekkel és láncokkal rohangálnak, és azt gondolják, hogy ők fingták a passzát szelet...

Nem csak Lady Gaga az egyetlen. Filmek és más előadók közt is találok jónéhány érdekeset, csak most ő volt a csúcspont, aki miatt megfoglamazódott bennem a kérdés. :)

2011. jan. 21. 09:45
1 2
 1/12 szamóca. ***** válasza:

azért ez már paranoia ám a javából:D

ilyen szinten azért nem hatnak ki a gyerekek fejlődésére a médiában látottak, egyrészt, másrészt az már a szülő dolgah ogy odafigyeljen mit nézhet a gyereke és mit nem.

a kinézet, az extrémitás médiafogás. sokkal könnyebb befutni ha ennyire jellegzetes dolgot csinálsz. nézd csak meg: lady gaga zenéje sikeres, de azrét ebben nagy zserepet játszik a show. ugyanúgy régen manson volt ilyen, azelőtt a kiss akár, sorolhatnánk. az emberek egyszer látják, és nanű hoyg egy átlag ember megbotránkozik egy agyonsminkelt pasin, hát tuti megjegyzi. ha még a zenéje is tetszik neki legalább egy kicsit, tuti utána fog menni, és lesz ideje megkedvelni.

Ezért jó ha valaki minden klippjében így öltözik.

undorító? ez már szubjektív vélemény, erre nem reagálok.

ennél sokkal durvább dolgok semvezetnek aberrációhoz. A miniszoknyát nem nevezném aberrációnak, és rádásul az sem következik egyértelműen abból hogy a gyerek nézi lady gagát.

2011. jan. 21. 09:57
 2/12 anonim ***** válasza:

Végül is ha csak Lady Gaga zenéjét hallgatják addig nincs gond,tudniuk kell,hogy ezek csak klipek,nem a valóság.

Én Willow Smith-Whip my hair című számán akadtam ki...már bocsánat de ez egy 10 éves kislány!

2011. jan. 21. 09:58
 3/12 A kérdező kommentje:

Nem arra gondoltam, hogy undorító, de pl az a kábelszerű kukker, amit a szemére tol, nos, az a képi világ felborította a gyomrom tartalmát.

Félreértés ne essék, kedvelem a zenéinek egy részét, Mansont is kedvelem, zenei téren mindenevő vagyok. ZENEI téren. Ha valami jól hangzik, jól van összerakva, hallgatom.

Azt próbáltam meg leírni (ismét nekifutok más szögből) hogy sokan ezt tekintik etalonnak... Sokan azt hiszik, főleg a fiatal korosztály, hogy az a jó és a frankó, amit egy sztár csinál.

Nem konkrétan Lady Gagáról van szó, mondom. Csak ő volt a tetőpont, amire megfogalmazódott bennem a kérdés. :) Általánosságban az összes sztárról...

És arról a szövegről is, hogy "ne csináld meg ezt otthon, mert balesetveszélyes lehet."

2011. jan. 21. 10:02
 4/12 A kérdező kommentje:
Nem láttam a második válaszoló által emlegetett klipet, de rá is fogok mindjárt keresni jútúbon.
2011. jan. 21. 10:03
 5/12 szamóca. ***** válasza:

akkor kissé félreérthetően fogalmaztad meg a kérdést. az aberráció nem itt kezdődik, és az undorítót is te írtad:)

etalonnak tekintenék? szerintem ez már pont túl van azon a határon. van annyira extrém, hogy még a kisgyerek is tudja hogy ez szerepjáték. most persze, itt hozzáfűzhetjük hogy amely klippekben csak p*nák táncolnak, az "veszélyesebb" hiszen az leutánozható. a gyerek nem fog tüzijátékot csatolni a mellére, és valószínűleg kiss-sminket sem rittyent fel, viszont igen, a miniszoknyát felkapja.

erről viszont az egész média, cakkumpakk tehet, és semmi köze az extravagáns előadókhoz. a szülő dolga cenzúrázni.

2011. jan. 21. 10:07
 6/12 A kérdező kommentje:

Megint megismétlem önmagam: nem kronkrétan Lady Gagáról van szó!

Igen, szerintem gusztustalan effekteket is sikerült belevinni.

A klipet megnéztem, érlelődik... Nem sok extra dolgot láttam benne, de igen... ő csak tíz éves. A következő már hat éves lesz...

Egyébként annak a klipnek láttam azt a mondandóját, hogy "a világ azért színes, mert nem fekete-fehér", még ha meglehetősen érdekesen is fejezik ki magukat a készítők...

2011. jan. 21. 10:11
 7/12 szamóca. ***** válasza:
értem én hogy nem lady gagáról van szó, a többi se rosszabb.
2011. jan. 21. 10:14
 8/12 anonim ***** válasza:

A gyerekem 7 éves. Szereti a zenét, ezért sokszor van zenecsatornára állítva a tv. A múltkor egymás után ment egy pár klip, a gyerek meg nézte.

Anya, minek kell ezeknek így felöltözni? Az nem is ruha, bugyiban van? Nem illik ilyet.

Mondom neki, hogy fel akarják hívni magukra a figyelmet. Mire a gyerek: Hát azt nem így kellene, hanem a zenével meg az énekkel.

jaja...

2011. jan. 21. 10:31
 9/12 Antóniaa ***** válasza:
Én alapból szeretem Lady Gagát, jó a zenéje. A klipjeit már láttam.. Az,hogy ezek a videók hogy hatnak a gyerekekre, fiatalokra, ezt több szemszögből lehetne vizsgálni...illetve nem csak Ő az egyedüli, akinél ez a téma szóba jöhet. Úgy gondolom, Ő az extrém dolgaival szeretne kitűnni, ami időnként valóban sok. Nálam az csapta ki a biztosítékot, amikor megláttam talpíg nyers húsba öltözve. Na akkor döntöttem el, hogy nem megyek a koncertjére... Az valóban undorító volt...
2011. jan. 21. 10:39
 10/12 anonim ***** válasza:

A fiatalok fejlődésére nagyon is hatnak az ilyen klipek. A készítők ezt jól tudják. Ez nem paranoia, nézd csak meg az alejandro klipjét. Vitathatatlanul árad minden képkockájából a homoszexualitás. Van itt néhány klip elemzés. Elgondolkodtató.

[link]

2011. jan. 24. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!