Mér van hogy pl. fiúnak lány neve van egyik tanáromnak is kicsit idegesitő nem?
Figyelt kérdés
2011. jan. 20. 20:36
2/8 anonim válasza:
ezt én se értem.
nem lehetséges. fiúnak nem adhatsz lány nevet.
3/8 anonim válasza:
Magyarországon is vannak olyan FIÚnevek, amik teljesen olyan, mintha lány lenne...nem tudom, miért adnak ilyet a gyereküknek...Mondjuk Amerikában bármilyen nevet lehet adni...még szám is lehet benne...
4/8 anonim válasza:
Én is hallottam ilyen nevűről. Pl. A csávót Adriennek hívták, nem értem h miért nem Adrián lett a neve...
5/8 anonim válasza:
Ha leírnád, hogy milyen névről van konkrétan szó, akkor könnyebb lenne válaszolni.
6/8 anonim válasza:
"A csávót Adriennek hívták"
Nem lehet!Ilyet nem anyakönyveznek!
7/8 anonim válasza:
Magyarországon nem adható olyan utónév, ami az ellenkező nemnek engedélyezett, nincsenek uniszex neveink. Az, hogy valaki nőiesnek tűnő nevet ad a fiának, vagy férfiasnak hangzó nevet a lányának az más dolog...
8/8 anonim válasza:
Az lehet, hogy utónév nem adható, de amennyiben az illető személy családneve női keresztnevet tartalmaz, akkor bizony elég "érdekes" helyzet áll fenn. Mert írásban még csak-csak kiderül egy kötőjelből, de bemutatkozásnál lehet belőle elég érdekes reakció.
Pl. tegnap a tévében a kulcsi földcsuszamlás okán Juhász-Dóra Ferencné nyilatkozott, mint érintett. Az ő férje Juhász-Dóra Ferenc. Ez írásban "kijön", de szóban tényleg érdekes lehet egy-egy bemutatkozásnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!