Miért keveri mindenki az antiszociálist az aszociálissal?
Úgy vettem észre, hogy az emberek döntő többsége nincs tisztában a két szó jelentésével, és az aszociális embereket hívják antiszociálisnak.
antiszociális = intoleráns, agresszív, minden társadalmi normára fittyet hányó, szociopata
aszociális = zárkózott, magányos, világtól elfordult
köszi, én sem vagyok\voltam tisztába ezekkel a szavakkal:)
de most már értem a kettő közti különbséget
Érdekes kérdés.
Eddig én is az aszociális helyett használtam az antiszociális szót. Az emberek ilyenek, szeretik idegen szavakkal bővíteni, változatosabbá tenni a szókincsüket - bár sokszor nincsenek tisztában a pontos jelentéssel.
az antiszociális úgy tudom nem feltétlen tartalmaz agresszív jelentést. alapvetően társadalomellenes (amely szempontból végülis azonos jelentésárnyalatot tartalmaz az aszociálissal) de leginkább az empátia hiánya a jellemző, ez az ami különbség. az antiszociális személyiégtípus nem csak kerüli a társaságot, de jellemző rá hogy saját érdekeit állítja előtérbe, konkrétan sz*rik a társaira. az aszociális pedig depressziós jellegű távolságtartást, magányosságot, zárkozottságot jelent ahogy írtad is.
szerintem azért keverik mert a legtöbben csak az antiszociális szó "társaságkerülő" jelentését ismerik, gondolom egyébként a szóösszetétel miatt. így valamilyen szempontból nem mindig helytelen, de van benne igazság.
egyébként jellemző az emberekre (rám is) hogy sokszor nem hasnálják helyesen a szavakat, ez rádásul egy nagyon elterjedt példa, én is csak nemrég tanultam meg a jelentésárnyalatait...
ez megy mindig az oviban ,a menő csávó elkezdi mondani a ,szexualitás temájú szavakat ,a másik meg nemérti mi az hogy "meleg" és akkor mondják egymásnak a hülyeséget
hogy kinek jó ez..:( szomorú ez a világ.
Megmelengette a szívemet a kérdés. :)
Mindenkit én világosítok fel, hogy melyik mit jelent, és csak néznek rám bambán.
Imádlak. :D
Amúgy gáz, hogy olyan szavakat használnak, amelyeknek a jelentésével sincsenek tisztában, vagyis ők azt hiszik, hogy tisztában vannak, csak mégse.
Amiért a feministát és a nősovinisztát is keverik.
Nem tudnak értelmezően olvasni.
Sztem meg azért mert nagyon hasonlítanak egymásra...
a legtöbb ember nem reagálja túl a dolgokat.
egyszerűek vagyunk...
hasonlítanak...ennyi
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!