Mit jelent a kinyújtott hüvelykujjal mutatott rokker jel?
Az első túl sokat like-ol :D.
Szerintem inkább ez, kicsit több mint az előző, és itt nyújtott a hüvelyk.
Kokas Lajos
Ez később alakult így. Eredetileg Rómában ez úgy nézett ki, hogy az ökölbe szorított kéz volt az élet, ami a hüvelyében levő kardot szimbolizálta, a hüvelykujjal történő (lefelé) döfő mozdulat pedig a halált.
20:22 Majdnem, csak a hüvejkujja is nyújtva volt.
20:24 Jaja! Ezaz!
De mit jelent?
Egyszer nekem egy pap azt mondta, hogy ez az ördögöt szimbolizállja, mert ugye úgy néz ki, mint az ördög szarva. Mondjuk szerintem hülyeség, mert a rockerek nem sátánisták, és ahogy én ismerem azt a papot, nem kell őt komolyan venni.
Ez a metálosok intése, a rockerek közül legfőképp a metálosok használják annak kifejezésére, hogy "METÁÁÁÁÁL". Nincs interpretálható jelentése, ez afféle szubkulturális megkülönböztetés.
Egyébként ezt az intést Ronnie James Dio énekes terjesztette el a koncerteken, mikor még a Black Sabbath-ban énekelt, mindössze showelemként használta. Később elmondta, hogy egyébként a nagymamájától tanulta kiskorában. Dio olasz származású volt, és a nagyszüleiben még éltek az óvilág babonái. Ez a kéztartás is egy babona. A hiedelem szerint ha valaki gonoszan néz rád, akkor ezzel az intéssel távol tarthatod a gonoszságát, illetve a te átkodat bocsátod rá, vagy ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!