A kinyújtott fondantot hogyan terítsem rá a tortára, hogy ne szakadjon el? (bővebben lent)
Figyelt kérdés
Délután próbálkoztam,de 2 óra után feladtam:-( Tegnap elkészítettem a fondantot,jó állagú lett,ma ki is tudtam nyújtani,de bárhogy próbáltam a tortára borítani,miközben szedtem fel a deszkáról,h óvatosan ráborítom, a közepe mindig odaragadt,beszakadt:-(( Az a röhej,hogy már másodszor készítek így tortát és elsőre sikerült:-O Igaz,most nem raktam bele keményítőt és a deszkát sem azzal szórtam fel,hanem porcukorral.Lehet,hogy az a baj? Kérlek segítsetek,milyen technikával lehet szépen ráteríteni a tortára a fondantot?? (Persze krémmel be volt vonva a torta kívülről is!)Köszönöm a válaszokat!2011. aug. 6. 23:57
1/4 anonim válasza:
2/4 anonim válasza:
Én keményítőt szórnék alá, a porcukor olvadhat és ragacsos lesz újra.
3/4 anonim válasza:
Én mindig porcukorral szórom be a deszkát, de még soha nem ragadt oda a fondant. A lényeg, hogy nem lehellet vékonyan szórd alá az anyagot, hanem úgy igazán rendesen, ne spórolj, és a fondantot se akard átlátszó vékonyra nyújtani, mert akkor esélytelen leszel, hogy szakadás nélkül felszedd.
4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat:-)
2011. aug. 9. 11:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!