Aki olvasta már, mit gondol erről a Szent Johanna Gimi sorozatról? Szerintem atomjó! Nem,
Nagyon örülök a kérdésnek, mert szívesen elmondom erről a véleményem:
Reni:Néha tetszik a hozzáállása bizonyos dolgokhoz, de az túlzás, hogy egyszerűen beletörődik egy csomó olyan eseménybe, ami ellen lehet tenni valamit pl. a netkorlátozás meg hasonlók. És Kingának igaza volt, mert minimális erőfeszítést sem tett azért, hogy Cortez észrevegye. Nem igazán én vagyok, sőt eléggé különbözünk, de azért szeretem.
Virág:A a 3. részben utáltam, azért ahogyan viselkedett Renivel sőt általában mindenkivel, de alapvetően egy naiv, kissé buta, kedves és jószívű barátnő.
Cortez: Nekem az első résztől ő a kedvencem. Valahogy úgy, ahogy első látásra Reni beleszeretett. Az, hogy néha bunkó volt, beletartozik nemcsak az ő, hanem az összes fiú jellemébe. A 3. részben, amikor megcsókolja Renit én Reni helyében (lehet, hogy túlzás), de pofon vágtam volna, hogy "Figyelj, Cortez én senkinél nem leszek második, vagy szakítasz Vikivel, vagy engem el is felejthetsz." De ennek ellenére örök kedvenc :D
Ricsi: Ő a 2. kedvenc szereplőm. Nagyon tetszik a raszta haja, és (annak ellenére, hogy a fiúk néha elég durvák) kedves, jó humorú (na igen a beszólásait nem lehet elfelejteni)és nekem az egész fiú, úgy ahogy van bejön. <3
Dave: Sokak szerint nem túl szimpik azok az emberek, akiknek ekkora egója van, és Dave, csoda, hogy befér vele az ajtón, de őt nem lehet nem szeretni! Ha már így rangsorolok, ő a harmadik a toplistán. :DD Neki is jó humora van, meg "kicsit" apple-mániás. Tök cuki, milyen komolyan vette a menedzseri teendőit a Jalapenoban. Amúgy Reninek nincs igaza, mert én például követném Twitteren a helyzetjelentéseit max nevetnék egyet, ha uncsi.
Zsolti: Ő az osztály tipikus "folyton eszek"- tagja, de őt senki nem csúfolja, na jó, Kinga igen, de ő kit nem? Szerintem 10-ben ezért is kezd el fogyózni, mert (bár ezt senkinek nem mondaná el) bejön neki Kinga.
Kinga: Amikor a könyveket olvastam, kétségbeesetten kerestem olyan szereplőt, aki nagyjából hasonlít rám, de nem találtam ilyet, viszont rájöttem, hogy több szereplőből állok. Kingával például annyiban hasonlítunk, hogyha verseny van, én is képtelen vagyok lazán kezelni, és megszállottan hajszolom a többieket, ha csapatmunka van.
Viki: Viki az a tipikus negatív szereplő, a menő csaj, aki a nyomi csaj szerelmével jár. Eleinte nekem is közömbös volt, de olyan bunkó, hogy elég gyorsan megutáltam.
Arnold: Lehet, hogy sokan döntést várnak a két rivális között, de mindkettőnek vannak jó meg rossz tulajdonságai, végeredményként mégis Cortezt választom, bár tény, hogy Arnold jobban Reni mellett állt, ha valami baja volt, de az is igaz, hogy Cortezzel volt kapcsolatos a baj szinte mindig, és jobban tudott vigasztalni. Néha jobban esik Cortez ölelése, mint Arnold érvelése arról, hogy ki volt pontosan a hibás.
A Szent Johanna: Máday jelenléte ellenére is nagyon szívesen járnék oda, főleg a jó programok (csomó sulibál, suliújság) és a sulirádió miatt.
Vladár: No comment. Tényleg. Utálom.
Igaz, hogy el tudom képzelni nagyjából a szereplőket, de nagyon szeretem a filmeket és annyira ösülnék ha ezt megfilmesítenék.
Nagyon szeretem en is az Szjg-t de mast is szeretek olvasni es innen is szerzek konyv otleteket meg zene otleteket na akkor.
Reni: Hat bizonyos dolgokban hasonlitunk de nem teljesen pl:szeretek olvasni neha egy az izlesunk de a legtobbet nem szeretem amit hallgat ,nagyon szeretem ezt a szereplot mert nem nyomulos de valamennyire nem szeretem hogy nem probalt minimalisan probalkozni Corteznel hanem imponalni akart neki ..de kiderul meg a gordeszkaprobalkozas nelkul is imponalt eleget naki ^^ vegig szurkoltam nekik es remelem minden rendben lesz a 7-es konyvben is de tudom hogy valami tortenni fog ..
Virag:nagyon szeretem ot is ,baromi aranyos ,nem lehet nem szeretni es segit mindig ,meg akkor is ha nem tudja megfogalmazni amit akar mondani,az ,hogy a 3. konyvben bunko volt az engem nem nagyon erdekelt ,mivel szerelmes volt es vegul is Dorian uszitotta ellene ,meg az uj kulseje nagyon aranyos sokkal jobb mint az Emo stilus es az hogy Ricsivel jar az csak sokkal jobb mivel nagyon aranyosak egyutt .
Kinga : Hat az elso konyvben mar gondoltam hogy nem lesznek elsonek annyira joban ,de most ahogy egyre jobban megismerjuk ,nagyon kihagyhatatlan az eletben ,szerintem mindenkinek kell egy Kinga ,aki kihuzza a melybol.Es akkor lett nagyon joban Renivel ,amikor Zsoltiba szeretett es ez volt az o titkuk. Nagyon erdekes a kapcsolata Zsoltival de szerintem baromira osszeillenek .
Arnold:Hat en kedvelem nagyon szeretem az erveleseit mar ilyen szotaram is van :)De o allt Reni utjaba ,hogy baratkozzon a tobbiekkel es foleg ,hogy Cortez kozelebb kerulhessen hozza , mivel szerelmes volt Renibe ,es o teljesen tudta az erzelmei viszonzatlanok,a 6-os konyvben en is csalodtam benne ,de azert remelem meg jo baratok maradnak.
Cortez:Hat o az alomfiu,mar elso pillanattol megkedveltem a szereplot ,nem azert mert o az a tipikus meno ,hanem azert mert jofejnek tartottam ,ugy ahogy Ricsit,Dave-et,Zsoltit stb...Az,hogy sotetbarna a haja,melykek a szeme es Greenday-t hallgat ,az egy plussz :)ja a zenei izlesem vele egyezik az biztos , amugy meg amikor bunko volt Renivel meg akkor sem utaltam meg , mert tudtam miert volt az ,azert mert 1.Arnold megmondta neki ,hogy hagyja beken.2. mert Kinga azt hazudta hogy vannak francia udvarloik es ezert nem tudta jelezni neki Reni hogy koszoni a nyaklancot,mert azt mondta ''nem akarta zavarni'' hat ezert kicsit szerintem meg volt sertve 3. es szerintemelvezte is kicsit hogy idegesiti ,hah,..de vegul is nagyon szurkoltam nekik es nagyon boldog vagyok ,hogy vegre osszejott az egesz ,nagyon kedves es egyaltalan nem onzo nagyon figyel ,hogy mi jo Reninek es nem iranyitja ,teljesen megerti es az ellenkezok vonzzak egymast :)
Ricsi:annyira jo fejnek tartom es nagyon szeretem ot is (vegul is minegyiket )en nem szeretem a horgest de attol meg minden jo benne ,Viragert mindent megtenne meg egy ponit is szerzett neki a szulinapjara :) es hogy raszta az meg plusz pirospont hat baromi jo karakter az biztos barmiben segit a baratainak es en is boldog lennek ha lenne egy ilyen baratom.
Zsolti:attol meg hogy baromi izmus,es nem eszik osszevissza (szerintem igy jobb)attol meg mindig Zsolti,ugyanolyan vicces sot szerintem most meg viccesebb ,baromi kedves ,aranyos es mindenkinek szo nelkul segit (pl.Reninek,az ujevi buliban verekedesbe kerult miatta mert valaki bantotta )tole vannak a kedvenc beszolasaim :Was kostet das Zimmer ? :D
Dave: imadom az egoista fejet ,vannak nekem is ilyen osztalytarsaim(szinte mindegyik az ),de az a baj hogy ok nem ilyenek ..vagyis ok nem igazi baratok,mint Dave,o is sokat segit Reninek es meg tud szervezni barmit orulnek ha ilyenek lennenek de mindegy .. vegul is semmi se lehet olyan mint a konyvben :) vissza a lenyegre ..en is apple manias vagyok :D abban hasonlitok ra ,de nem posztolok mindent az interneten ,sot nem gyakran hasznalom ,mint Reni.
Andris,Robi:stilusban hasonlitok rajuk ,mivel en is atvettem a rocker ruhakat ,de zenet nem ..nem birnam ki :)
amugy szerintem joban lennek veluk , az a baj ,hogy nagyon serdulnek es hormon tul tengesssel bajlodnak ,igy egy ''kicsit'' Kinga leszidja oket.Szeretem a humorukat es ,hogy mindent Gondosra fognak .. nekem is kellenek majd gimibe ilyen osztalytarsak :)
Macu:mar teljesen beilleszkedett,de meg nagyon nem tortent vele semmi..csak annyi ,hogy Dave asszisztense es o is apple manias,de vegul is ezt a szereplot is kedvelem .
Jacques,Gabor:remelem tobb szo is lesz roluk ,nem csak annyi,hogy baratnoje van Zsaknak es Gaborral egyutt suliradiosok.
Edina:nem birom... es nelkule nagyon nem letezik konyv,szoval mindenhol van ilyen ,huu az a lenyeg, hogy soha,de soha nem fog Cortezzel osszejonni,mert mindenki utalja.
Viki:ugyanaz a nevunk,annyi kozos van bennunk..kifejezetten utalom azokat az embereket ,akik csak azert nepszeruek ,mert masokat cikiznek ,es szerintem az ilyenek nagyon szanalmasak ,mert senki se tokeletes ...amikor Renit eltiltja Corteztol ,na akkor en orditoztam volna vele,hogy ne mondja mit csinaljak ,de tudom ,hogy en is csak hallgattam volna ,mint Reni..mert en se lennek biztos benne ,hogy mi lennek Cortez szamara,barat,vagy csak haver...ha Reni helyebe lettem volna.
Viki es Cortez:egyaltalan nem illenek es oszinten orultem amikor Cortez szakitott vele,kesobb kiderult Reni miatt :)
Szent Johanna Gimi :Te jo eg ! En is ilyen suliba akarok menni,nagyon tetszenek a programok es valjuk be mindenhol vannak ilyen tanarok es nem nagyon erdekelne :)Hat nemet tagozatod iskolat gondoltunk nekem .. meg 1 ev :/ .. olyasmi mint a szent johanna gimi csak nem francia :)hah, ha az lenne .. szoval veglegesen .. nagyon szeretem a konyvet es mindent benne :)es szerintem mindegyik szereploben van velem kapcsolatos hasonlosag ,de ha valasztanom kene ,akkor Reni lennek .. oszinten ,mas tarsasagban en is uberluzer vagyok,pff
Előre szólok, hogy én már olvastam a 7-et (szóval lesz benne arról is vélemény, de mindig előre szólok ;) )
Reni: van bennünk közös, de ha nem lenne a főszereplő biztos, hogy semleges lenne számomra..nem is tudom szerintem is túlságosan félős, bár azzal nem értek egyet hogy nem tett semmit Cortrez megszerzéséért. Jó tudom, hogy az nem a legtöbb, de ha úgy gondolta úgysincs esélye én megértem..
Virág: Én mindig is bírtam mert annyira aranyos, bár sötét kicsit, de nagyon jó barát. Mióta hippi lett vagy már nemis tudom milyen a stílusa még jobban szeretem és hogy összejött Ricsivel úúúgy összeillenek :)))
Kinga: Az első részben én kifejezetten utáltam, de mikor elkezdett segíteni reninek ő lett a kedvencem a lányok közül :)
Dave: Na hát lehet hogy ez így furcsa de nekem ő a kedvencem, eddig is ő volt az egójával, meg hogy olyan jó barát :D (7-ből vélemény jön): de hogy úgy örült mikor kiderült, hogy reni 4-ként hívta föl :) na és hogy ennyit tudott várni élete szerelmére (inkább nem írom le kire, aki olvasta úgyis tudja)
Ricsi: na jó őt is imááádom a beszólásai meg hogy így védi Virágot annyira aranyos tőle :) Mondjuk a külseje már kicsit sok lett a 7-re de nem baaaj
Zsolti: na ő a beszólásival és a Máday-szeretetével fogott meg :D nagyon bírom :)))
Cortez: na hát igen nem a kedvencem meg kell hogy mondjam, jó tudom szereti Renit meg minden de én mivel mindig olyan bunkó volt az elején sosem fogom nagyon megszeretni.. De nem is utálom, na mindegy
Macu: hát sok mindent még nem tudunk róla, de aranyos
Arnold: hááát igen ő számomra nagyon nehéz eset mert amíg nem ment el ő volt a kedvencem. És én megértem, hogy mért olyan bunkó, hisz ő is szerelmes, és ő úgy gondolja, hogy Cortez nem való Renihez. Egyébként azt nem tudhatjuk, hogy mit mondott Cortez Arnoldnak és mit Arnold Corteznek mikor olyan sokat veszekedtek.. (7-es réész!) nagyon sajnálom, hogy ennyire összevesztek..remélem a végén kibékülnek :)
Andris és Robi: hát nem a kedvenceim, de nélkülük nem lenne ugyanaz
Jaques: Annyira aranyos, nagyon bírom, na és hogy milyen cukik Flórával :))(7-es!!) szegényt annyira sajnáltam mikor úgy összeveszett a szüleivel.. de e igazolja, hogy mlyen kitartó :))))
Gábor: (na most aki még nem olvasta a 7-est semmiképp ne olvassa el): szóval kiderül ugye hogy milyen jó a humora, na és hogy összejön katával az annyira jóó, végülis ellentétek vonzzák egymást :)
Peti: ááá őt is imádom, kár hogy ilyen emo-s, viszont nagyon jó barátja Reninek :)
Tanárok: kedvencem Monsiur Durrand (vagy hogy írják :D) azért amiért az osztály is nagyon szereti a 7-ben :) Vladár: utáááááálom, olaan egy szemét (7-es!!) na ott már nem annyira :)
Szülei: jajj az szörnyű...annyira szeretem a szüleiiim :D Márcsak a kaja miatt is :P
Iskola: énis nagyon szívesen járnék oda..főleg a programok miatt :))
Maga a könyv: áhh imádom, annyira jó benne minden már alig várom a 8-ast!!! :D
ja ige kihagytam Edinát meg Vikit:Egyetértek a többiekkel, hogy nem szeretem őket de nélkülük nem lennem jó a történet
Utolsó voltam :)
Sziasztok!
Örülök én is a kérdésnek, mert a kedvenc könyveim a Szent Johanna 1-7. részei. (Igen, olvastam az Útvesztőt, az a fav)
A SZENT JOHANNA: Irtózatosan jó gimi, olyan hangulata van ennek az egésznek! Szívesen járnék oda (mikor kezdhetek? Ma? Holnap? Persze csak a 12/b –be). Sulirádió, te is kérhetsz számot, ha csókos vagy, sulibálok, programok, a Jeanne D’ Arc szobor mellett álló Máday a vonalzójával… meg úgy általában. A Szent Johanna.
RENI: Vannak dolgok, amikben igaza van (úgy 30% 70% arányban), de általánosságban annyira nem szeretem, mint pl. a többi lányt vagy fiút.
VIRÁG: Mondhattok rá, amit akartok (buta, fura göncöket hord, visong a cuki állatok látványától), de Ricsinek igaza van a 7. könyvben, amikor ezt mondja:
„ - Amit a legjobban szeretek Emóban, az az, hogy egyáltalán nem erőltetett. Bírom, ha festékes a ruhája, az arca, a keze, a bakancsa. Bírom, hogy elmegyünk kajálni, és bármit megeszik, sőt szerintem azt se tudja, mi az a szénhidrát. Bírom, hogy mindig hangosan röhög, és nem érdekli, hogy mások mit gondolnak róla. Bírom, hogy fura ruhákat hord, hogy idétlenségeket néz, hogy magasról tesz a divatra, hogy minden olyan rohadt „cuki” kép láttán visongani kezd, és állandóan meg kell ígérnem, hogy megszerzek neki valami kisállatot. Bírom, hogy nem nyafog a robogón, hogy bármilyen filmet megnéz, hogy tudok vele playstationözni, hogy lehet vele röhögni, és, hogy akármikor csinálhatom ezt, mert nem jajgat érte – mondta, aztán hirtelen odanyúlt Virághoz és két kézzel összekócolta a haját. Virág tényleg nem kezdett el vinnyogni, csak hangosan nevetve hagyta, hogy Ricsi fél karjával megragadva magához ölelje.
- Kit érdekel, ha ma elfelejtett fésülködni? Ez legyen a legnagyobb hibája – vonta meg a vállát.
- Teszek rá. Nézd meg őket – biccentett Edináék irányába, akik hárman igyekeztek a suli felé, konkrétan a teljes őszi divatkatalógusba öltözve.
- Belőlük van egymillió. Emóból meg egy.”
Na, igaza van. Virágot egyszerűen nem lehet nem szeretni.
RICSI: Ő a kedvencem. Abszolút MINDEN SZEMPONTBÓL.
Kinézet, személyiség, humor, ízlés… Wow. <3
CORTEZ: Őt is imádom. Olyan szinten toleráns Renivel… Ráadásul Neményivel is diplomatikus. Nem üti le, nem szól be neki, hanem kulturáltan beszél vele. Mondjuk, Ricsit jobban bírom, mert ő szemrebbenés nélkül leütni, de ebben a helyzetben talán Cortez hidegvére jobban jön. Mindenesetre, Cortez nekem túl komoly. :D
KINGA: Hihetetlenül korrekt és becsületes. Tök jó, hogy minden egyes adománygyűjtésen ráveszi a többi diákot, hogy hozzanak pénzt meg ilyesmiket. Nagyon szeretem Kingát. LoL.
Olyan jó, hogy a végén összejön Dave – vel, mert ő az, aki maradéktalanul illi hozzá. Jobban, mint Zsolti.
DAVE: Bírom, hogy annyira szereti Kingát, hogy még tweetet se dobott a kapcsolatukról. Imádom Dave – t! Aki olvasta az Útvesztőt, az tudja, hogy mennyire segítőkész. Ahogy leszervezte a tánctanár, a szabót, a sofőröket az étteremhez… nem semmi! Ugyanakkor a humora is megmaradt, mert az a – soknak képes volt ezüstcsinű ruhákat csináltatni. Na, az nagy volt. LoL.
ZSOLTI: Igaza van, a barátnőjével kapcsolatban. Szerintem se kell behozni a csajt a társaságba, mert ők így összetartoznak, ahogy vannak, a többiek csak csapódnak. Cortez, Ricsi, Reni, Virág, Kinga, Zsolti, Dave és talán Macu, bár ők is csapódott. Külső: Nagyon örülök, hogy már rég nem dagi, de hova gyúrja már magát…: D
ARNOLD: Aki nem olvasta mind a hetet, az nem ért velem egyet és azt mondja, hogy „hagyjátok már Arnoldot”, de én az Útvesztőn „túlesve” biztosan mondhatoml, hogy Neményi mekkora egy szemét! Maximálisan egyetértek Ricsivel abban, hogy Neményi úgy irányította Renit, hogy NEKI legyen jó, Cortez meg úgy, hogy Reni javát szolgálja.
Igazából két embernek adnám oda Reni naplóját, hogy tessék, olvasd el: Neményinek, hogy megtudja, hogy Cortez milyen igazából, mert nem ismeri, és úgy ítélkezik felette meg Corteznek, amikor régebben veszekedtek.
Na, meg Reni szüleinek, mert rendszeresen félreértelmezik a lányuk viselkedését. LoL
ÖSSZEGZÉS: Szerintem pk alkotják a társaság szerves részét, róluk tudunk a legtöbbet, szóval Jacques esetében is csak együtt örülhetnénk, hogy milyen „belevaló” lett, meg Gábor és Kata kapcsolatáról. Róluk egyébként annyit, hogy ha furcsa páros is, mindegy, hogy mutatnak együtt, az a fontos, hogy szeressék egymást.
Eleinte tartózkodtam az ötlettől, hogy kiolvassam, mert sosem szerettem a felkapott könyveket. Az SzJG Viszont kivétel volt, a kedvenc könyvemmé vált, már várom a nyolcadik részét. Tehát véleményem a szereplőkről:
Reni: Nem is tudom hol kezdjem. Szimpatikus lány, de teljesen más a gondolkodásunk. Tetszik benne, hogy kedves és őszintén törődik az emberekkel. Azonban sokszor kifejezetten idegesít. Hogy cselekedet helyett a szobájában sírdogál és nem tesz semmit a céljaiért. Hogy általában másoknak kell őt felrángatni, amikor padlón van. Persze ez csak az én véleményem.
Virág: Ő az, aki már az elején belopta magát a szívembe. Az, hogy emó nem zavart egészen a harmadik részig, ahol bunkón viselkedett mindenkivel, de a negyedik résztől ismét nagyon aranyos volt. Tetszik a stílusa, hogy ilyen naiv és 'tündérlány', ahogyan Krisz mondaná. Szeretem, amikor azt mondja, hogy: 'Oki' meg 'naon' és 'vááá'. Az egyik legszerentivalóbb szereplő! :)
Kinga: Néhányan azt mondják, sok mindenben hasonlítunk. Ő a kedvencem a lányok közül és nem csak azért, mert ilyen független és magabiztos, hanem mert hasonlóan gondolkodunk. Szeretem, amikor Reninek segít, ha gondjai vannak, komolyan, általában még engem is elgondolkoztat a mondanója!
Cortez: A gondolataimban igazán helyes, de nem ő a kedvencem sokakkal ellentétben. Ennek az az oka, hogy időnként bunkó és (szerintem) nagyképű, főként azt utáltam, amikor Renivel viselkedett így. Viszont igazán kedves tud lenni és feláldozza magát a szeretteiért.
Ricsi: Ő a kedvencem a fiúk közül. Nem is írok többet, mert az hosszúra sikerülne. Nálam egyértelműen ő a szuper! :)
Edina: Szerintem Edina egy nagyon összetett karakter. Sokan írták, hogy unszimpatikus nekik, de én kedvelem, mert rájöttem, hogy sokkal több van benne. Azt mutatja az embereknek, hogy ő tökéletesen elégedett önmagával, közben a hetedik részben világossá vált, hogy úgy szenved, mint Reni régen. Nem elégedett önmagával, hanem Corteznek akar megfelelni, ezért anorexiássá vált, mert azt hitte, ha lefogy, jobban fog neki tetszeni. Csak az a különbség közte és Reni között, hogy Edina soha nem kaphatja meg Cortezt. Itt volt az a pont, ahol megsajnáltam és együtt tudtam érezni vele. Egyébként akárcsak Virág, ő is naiv és butuska, ilyenkor jókat derülök rajta.
Azt hiszem ennyi, a többi szereplőről nagyjából leírtátok a lényeget! :)
a legjobb könyv amit eddig olvastam!:)
szjg 4ever!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!