Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Árt a hűtőnek, ha a forró...

Árt a hűtőnek, ha a forró teát berakom, hogy hamarabb lehűljön?

Figyelt kérdés
2010. dec. 13. 21:03
1 2 3
 21/25 anonim válasza:
A hűtő arra való, hogy ne a pulton hülő kajában szaporodjanak a bacik! Az a dolga, hogy minél gyorsabban lehűtse a kaját. Ezért vannak olyan edények amiket egymás után sütőbe, hűtőbe, mikróba lehet rakni. A rendszeresen leolvasztott vagy fagymentes hűtőnek ettől nem lehet baja. Azt is hallottam, hogy a forróvíz hamarabb megfagy a mélyhűtőben, mint a hideg.
2010. dec. 18. 06:03
 22/25 anonim ***** válasza:

Ez érdekes. Ezekről nem hallottam. Azt tudtam, hogy azért használjuk, hogy ne szaporodjanak a bacik. De én eddig úgy tudtam, hogy azért, mert alacsonyabban tartja az étel hőmérsékletét, mint a szobahőmérséklet. És nem azért, hogy gyorsabban hűljön. Ha lehűlt a hűtőben, ott tartósan alacsonyan marad a hője, míg ha viveszed, újra felmelegszik a környezet hőmérsékletére. Amúgy ha a hűtőben lehűtöd a teát, olyan hideg lesz, hogy megint élvezhetetlen - kivéve a jeges teát.

Az edényekről annyit, hogy ha bírja a nagy meleget, és bírja a hűtőt, az nem azt jelenti, hogy hirtelen egyikből a másikba rakhatod. Akkora feszültség lép fel benne, hogy még a műanyag is eltörhet. Gondolj például a hőálló üvegtálra. Berakhatod a sütőbe, és berakhatod a fagyasztóba is. De ha a fagyasztóból kiveszed, és berakod a forró sütőbe, akkor aznap már nem eszel, mert az üveg felrobban.

2010. dec. 18. 08:42
 23/25 anonim válasza:
Én nem tenném be,de ha te igen,csak is akkor,ha nem üvegpolcos a hűtőd,különben szerintem megreped...
2010. dec. 18. 09:38
 24/25 A kérdező kommentje:

Üvegpolcos és automata leolvasztós, de csak 1 pohár teát szoktam berakni, mert mire elfogyasztom, addigra a többi is lehűl annyira, hogy iható legyen.

Köszi a válaszokat :)

2011. jan. 1. 19:01
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
De árt, mert kicsapódik a pára belefagy a hűtőbe, egyre több és több áramot fogyaszt, aztán egyszer csak 'leég'.(Tapasztalat!)
2011. jan. 2. 10:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!