Árt a hűtőnek, ha a forró teát berakom, hogy hamarabb lehűljön?
Ez érdekes. Ezekről nem hallottam. Azt tudtam, hogy azért használjuk, hogy ne szaporodjanak a bacik. De én eddig úgy tudtam, hogy azért, mert alacsonyabban tartja az étel hőmérsékletét, mint a szobahőmérséklet. És nem azért, hogy gyorsabban hűljön. Ha lehűlt a hűtőben, ott tartósan alacsonyan marad a hője, míg ha viveszed, újra felmelegszik a környezet hőmérsékletére. Amúgy ha a hűtőben lehűtöd a teát, olyan hideg lesz, hogy megint élvezhetetlen - kivéve a jeges teát.
Az edényekről annyit, hogy ha bírja a nagy meleget, és bírja a hűtőt, az nem azt jelenti, hogy hirtelen egyikből a másikba rakhatod. Akkora feszültség lép fel benne, hogy még a műanyag is eltörhet. Gondolj például a hőálló üvegtálra. Berakhatod a sütőbe, és berakhatod a fagyasztóba is. De ha a fagyasztóból kiveszed, és berakod a forró sütőbe, akkor aznap már nem eszel, mert az üveg felrobban.
Üvegpolcos és automata leolvasztós, de csak 1 pohár teát szoktam berakni, mert mire elfogyasztom, addigra a többi is lehűl annyira, hogy iható legyen.
Köszi a válaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!