Árt a hűtőnek, ha a forró teát berakom, hogy hamarabb lehűljön?
meleget sosem szabad hűtőbe rakni
az első hülye
első vagyok
te meg alpári vagy és bunkó.
:D :D : D :D D: D:D
Szerintem sem árt. Egyetértek az elsővel. Ez egyszerű. Tedd csak be a mikróba fagyit, vagy egy jégkockát! Lesz baja? NEM ! Na tessék! ;)
árt neki...
ott hátulján vanaza rész ahol ojan mint ha havas lenne ott az ráolvad a melegtől és mire lehül a hűtő megis vagy és nem ugy adja le a hideget és bedöglik...
Megoszlanak a vélemények arról, hogy árt-e a hűtőnek, ha forró ételt-italt tesznek bele. Szerintem két dolgot kell mérlegelni:
1: A forró étel-ital miatt a beállított hőmérsékletet hosszabb idő alatt éri el a hűtő, ezért több áramot fogyaszt.
2: Főtt ételekben az elkészítés után szinte azonnal megindul a baktériumok szaporodása, amit csak gyors hűtéssel lehet elkerülni - ezért használják a gyorsfagyasztást az élelmiszer iparban.
A fentiek alapján teát nem tennék hűtőbe, de pl. húslevest igen.
Több lesz a villanyszámlád picivel, illetve ha nem nofrost-os a hűtőd, akkor a jeged lesz több.
Én kitenném az ablakba, mert kint is eléggé hideg van.
Vagy hamarabb kell megfőzni és lesz ideje kihűlni.
Vagy kevesebb vízzel csinálnék töményebb teát, majd hidegvízzel felhígítom, és hamarabb hűl le, mint a hűtőben.
Egyébként tényleg le kell hűteni, - úgy hallottam, lehet, hülyeség - a citromléből C vitamin elbomlik 60 fok felett, s csak ízesítő marad, de nem vitaminforrás, illetve a gyomornak valójában nem jó a testhőmérsékletnél sokkal melegebb étel/ital.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!