Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Árt a hűtőnek, ha a forró...

Árt a hűtőnek, ha a forró teát berakom, hogy hamarabb lehűljön?

Figyelt kérdés
2010. dec. 13. 21:03
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
21%
szerintem nem
2010. dec. 13. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/25 anonim ***** válasza:
66%

meleget sosem szabad hűtőbe rakni

az első hülye

2010. dec. 13. 21:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/25 anonim ***** válasza:
36%

első vagyok

te meg alpári vagy és bunkó.

2010. dec. 13. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/25 anonim válasza:
15%

:D :D : D :D D: D:D


Szerintem sem árt. Egyetértek az elsővel. Ez egyszerű. Tedd csak be a mikróba fagyit, vagy egy jégkockát! Lesz baja? NEM ! Na tessék! ;)

2010. dec. 13. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/25 A kérdező kommentje:
tök értelmes emberek járnak ide GYk-ra : D
2010. dec. 13. 21:57
 6/25 anonim válasza:
0%
NSR ség van.
2010. dec. 13. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/25 anonim válasza:

árt neki...


ott hátulján vanaza rész ahol ojan mint ha havas lenne ott az ráolvad a melegtől és mire lehül a hűtő megis vagy és nem ugy adja le a hideget és bedöglik...

2010. dec. 14. 09:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/25 anonim válasza:
* megis fagy (elirtam boccs)
2010. dec. 14. 09:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/25 Nagyfater ***** válasza:

Megoszlanak a vélemények arról, hogy árt-e a hűtőnek, ha forró ételt-italt tesznek bele. Szerintem két dolgot kell mérlegelni:


1: A forró étel-ital miatt a beállított hőmérsékletet hosszabb idő alatt éri el a hűtő, ezért több áramot fogyaszt.


2: Főtt ételekben az elkészítés után szinte azonnal megindul a baktériumok szaporodása, amit csak gyors hűtéssel lehet elkerülni - ezért használják a gyorsfagyasztást az élelmiszer iparban.


A fentiek alapján teát nem tennék hűtőbe, de pl. húslevest igen.

2010. dec. 14. 09:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/25 sheriffkoma válasza:
100%

Több lesz a villanyszámlád picivel, illetve ha nem nofrost-os a hűtőd, akkor a jeged lesz több.


Én kitenném az ablakba, mert kint is eléggé hideg van.

Vagy hamarabb kell megfőzni és lesz ideje kihűlni.

Vagy kevesebb vízzel csinálnék töményebb teát, majd hidegvízzel felhígítom, és hamarabb hűl le, mint a hűtőben.


Egyébként tényleg le kell hűteni, - úgy hallottam, lehet, hülyeség - a citromléből C vitamin elbomlik 60 fok felett, s csak ízesítő marad, de nem vitaminforrás, illetve a gyomornak valójában nem jó a testhőmérsékletnél sokkal melegebb étel/ital.

2010. dec. 14. 09:54
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!