Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Azok akik nem szeretik a...

Azok akik nem szeretik a rockot. Te miert nem szereted?

Figyelt kérdés
2010. dec. 11. 17:56
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
33%

http://www.youtube.com/watch?v=4kQMDSw3Aqo

Én csak az ilyeneket nem szeretem... Pl az AC/DC-t szeretem. Mégpedig azért nem szeretem az ilyen Marilyn Manson féle zenéket, meg az ilyen hörgős zenéket, mert nagyon idegesít ez a hörgés.. Olyan mintha hányni akarna kb.. Nem tudom ez éneknek számít-e vagy minek, de szerintem nagyon undorító. Na ezért nem szeretem. De az olyan rockot amiben lehet érteni amit énekelnek, azokat szeretem.

2010. dec. 11. 18:20
 2/17 anonim ***** válasza:
0%

Erre nem fogsz túl sok választ kapni, mert a rockot mindenki szereti. Az jön a csapból is, és azt tanulták, hogy így kell. (Persze nem úgy, hogy valaki megtanította nekik, hanem ezt a mintát látták azoktól, akiket követnek.)

Én sem utálom, csak nem érint meg különösebben - mármint a zene. A magyar együttesek, akiknek értem a szövegét, nekem is bejönnek - főleg a régebbiek, pl. Pokolgép, EDDA, stb. Egyébként jobban szeretem az elektronikus hangszerekre épített zenét, legjobban pedig a repetitív hangingert. Abból is az egész ritmusú digitális csűrdöngölőt.

A legtöbb zene ugyanolyan semmitmondó, mint a techno, csak azt hazudja, hogy ő érték. A techno legalább sosem állította ezt magáról. :P A techno drog, egy lehetőség a tudatállapot megváltoztatására vegyszerek nélkül.

Egyébként szeretem a klasszikusokat is, főleg az orgonaműveket, és a nagyzenekari szimfóniákat. Az emberi énekhangot nem csípem, kizárólag a gregoriánban esik jól, ott is inkább a férfikar. (Ezért sem jön be a rock, nagyon épít az énekhangra.)

2010. dec. 11. 18:26
 3/17 anonim ***** válasza:
55%

több oka is van

1. nem tetszik a zene

2. a szövege se tetszik

3. maga a stílus sem tetszik

tehát úgy alapjában véve az egésszel bajom van, dehát kinek hogy.

2010. dec. 11. 18:59
 4/17 anonim ***** válasza:
0%

Azért ha megfigyeljük, a rockból is elég sok irányzat van, és nem mindegyikkel van bajom. Az Eddát, Bon Jovit, Scorpionst, AC/DC-t pl kimondottan szeretem, mert van bennük valami eredeti, nem gazdasági vonatkozású életerő. A HIM-nél durvább metál zenéket viszont elítélem, nem csak mert igénytelenek, hanem mert nagyon rossz irányba tereli a fiatalságot. A sötét, gyilkos és öngyilkos beállítottságú zenék lefelé viszik a társadalmat (csoda, hogy 2008 óta válság van?).

További negatívum lehet még, hogy a rock összefonódott skinhead-ek, sátánisták, drogosok és egyéb alternatív csoportok szubkultúrájával, ami nagy valószínűséggel befolyásolja, hogy a rock rajongói milyen közegből kerülnek ki, és hogy merre tartanak.

Ott van még az emo is (ami egyes kutatások szerint szintén a rockból fejlődött ki), a maga nevetséges lázadásával. Véleményem szerint ilyen kulturális lázadás először és utoljára a Beat korszakban és az azt követő hippi-kultúrában volt megfigyelhető, mert ők mindent gazdasági érdektől függetlenül (sőt ellene!) csináltak, és így lett világhódító, mert az embereknek VALÓBAN kellett!

Amiért ma nem szeretem a rockzenét, az nagyrészt éppen ez gazdasági érdek, ami tolja maga előtt. Minden megtervezett, minden irányított, a még nem teljesen kialakult egyéniségű középiskolások BÁRMIT meghallgatnának, hogy divatosak legyenek, mert számukra a BEILLESZKEDÉS mindenek felett álló. Gondoljunk csak bele, 10 éve itt Magyarországon alig volt kereslet rá (mindenki diszkózott), aztán jött a megasz@r meg a többi a maga kis rock-imidzsűnek megtervezett divatmajmaival, és hirtelen Qrva népszerű lett megint. A fiatalok nem maguk választják sem a zenét, sem az öltözködést, hanem MEGMONDJÁK nekik!

Kicsit elkanyarodtam, de így talán jobban átlátható, amit mondani akartam: minden megtervezett, minden felülről irányított, így a rock valódi lényege, a szabadság, a függetlenség ily módon önmaga karikatúrájává vált.

2010. dec. 16. 17:24
 5/17 anonim ***** válasza:
0%

a rockból sokféle van.a rock'n roll is a rock egy alműfaja.én deathmetált és heavy metált hallgatok főként,de az ilyen acdc-t nem zeretem,meg a mettalicát sem,mert harmatgyenge...a marylin manson meg az ilyesmik...na azok is gyenék,de buz.i zenét nem hallgatok!

szóval kicsit pontosabban írd ki mire gondolsz,mert a rocknak kismillió alműfaja van.de ha lusta lennél megkérdezni a barátnőd,wikit: [link]

2010. dec. 16. 19:43
 6/17 A kérdező kommentje:

koszi az eddigi valaszokat minbdenkinek!

nem valasztok kategoriat. hanem csak igy szimplan rock.

2010. dec. 17. 15:03
 7/17 anonim ***** válasza:
55%
17:24-rossz irányba tereli?pl:az AkelA rohadtul nem tereli rossz irányba,én is hallgatom és semmibajom tőle,nem ömgyilkoshajlamú eggyüttes.Ha black metálról beszélünk,az tényleg rossz felé viszi,főleg,ha hallottál róla,hogy gyújtogatnak meg minden...azt utálom!viszint pl:a death metálnál tökmindegy,hogy milyen hajlamú,a szö9vegből szinte kukkot sem lehet hallani,de jó zene.Szóval ha metálról van szó nem kell rögtön azt mondani,hogy sötét sátánista szar,mert van olyan metálbanda,amelyik kimondottan sátánellenes.Úgyhogy ne hamarkodd el!
2010. dec. 18. 10:38
 8/17 anonim ***** válasza:

17:24-"További negatívum lehet még, hogy a rock összefonódott skinhead-ek, sátánisták, drogosok és egyéb alternatív csoportok szubkultúrájával"

ha nem tetszik ne hallgass skinhead,"drogos",vagy mittudomén milyen rockra gondolsz.Én sem hallgatok sátánista metált,képzeld azért,mert nem szeretem!nem tetszik ne hallgasd!

2010. dec. 18. 10:41
 9/17 anonim ***** válasza:
10:41 Képzeld, nem hallgatnám őket akkor se ha te nem javasolnád, én a kérdezőnek válaszoltam úgy gondolom elég normális hangnemben és körültekintően, nem pedig neked, okoska!
2010. dec. 18. 23:29
 10/17 anonim ***** válasza:
jóvan,akkor azt csinálsz amit akarsz!ennyire megsértődtél :P
2010. dec. 22. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!