Azok akik nem szeretik a rockot. Te miert nem szereted?
http://www.youtube.com/watch?v=4kQMDSw3Aqo
Én csak az ilyeneket nem szeretem... Pl az AC/DC-t szeretem. Mégpedig azért nem szeretem az ilyen Marilyn Manson féle zenéket, meg az ilyen hörgős zenéket, mert nagyon idegesít ez a hörgés.. Olyan mintha hányni akarna kb.. Nem tudom ez éneknek számít-e vagy minek, de szerintem nagyon undorító. Na ezért nem szeretem. De az olyan rockot amiben lehet érteni amit énekelnek, azokat szeretem.
Erre nem fogsz túl sok választ kapni, mert a rockot mindenki szereti. Az jön a csapból is, és azt tanulták, hogy így kell. (Persze nem úgy, hogy valaki megtanította nekik, hanem ezt a mintát látták azoktól, akiket követnek.)
Én sem utálom, csak nem érint meg különösebben - mármint a zene. A magyar együttesek, akiknek értem a szövegét, nekem is bejönnek - főleg a régebbiek, pl. Pokolgép, EDDA, stb. Egyébként jobban szeretem az elektronikus hangszerekre épített zenét, legjobban pedig a repetitív hangingert. Abból is az egész ritmusú digitális csűrdöngölőt.
A legtöbb zene ugyanolyan semmitmondó, mint a techno, csak azt hazudja, hogy ő érték. A techno legalább sosem állította ezt magáról. :P A techno drog, egy lehetőség a tudatállapot megváltoztatására vegyszerek nélkül.
Egyébként szeretem a klasszikusokat is, főleg az orgonaműveket, és a nagyzenekari szimfóniákat. Az emberi énekhangot nem csípem, kizárólag a gregoriánban esik jól, ott is inkább a férfikar. (Ezért sem jön be a rock, nagyon épít az énekhangra.)
több oka is van
1. nem tetszik a zene
2. a szövege se tetszik
3. maga a stílus sem tetszik
tehát úgy alapjában véve az egésszel bajom van, dehát kinek hogy.
Azért ha megfigyeljük, a rockból is elég sok irányzat van, és nem mindegyikkel van bajom. Az Eddát, Bon Jovit, Scorpionst, AC/DC-t pl kimondottan szeretem, mert van bennük valami eredeti, nem gazdasági vonatkozású életerő. A HIM-nél durvább metál zenéket viszont elítélem, nem csak mert igénytelenek, hanem mert nagyon rossz irányba tereli a fiatalságot. A sötét, gyilkos és öngyilkos beállítottságú zenék lefelé viszik a társadalmat (csoda, hogy 2008 óta válság van?).
További negatívum lehet még, hogy a rock összefonódott skinhead-ek, sátánisták, drogosok és egyéb alternatív csoportok szubkultúrájával, ami nagy valószínűséggel befolyásolja, hogy a rock rajongói milyen közegből kerülnek ki, és hogy merre tartanak.
Ott van még az emo is (ami egyes kutatások szerint szintén a rockból fejlődött ki), a maga nevetséges lázadásával. Véleményem szerint ilyen kulturális lázadás először és utoljára a Beat korszakban és az azt követő hippi-kultúrában volt megfigyelhető, mert ők mindent gazdasági érdektől függetlenül (sőt ellene!) csináltak, és így lett világhódító, mert az embereknek VALÓBAN kellett!
Amiért ma nem szeretem a rockzenét, az nagyrészt éppen ez gazdasági érdek, ami tolja maga előtt. Minden megtervezett, minden irányított, a még nem teljesen kialakult egyéniségű középiskolások BÁRMIT meghallgatnának, hogy divatosak legyenek, mert számukra a BEILLESZKEDÉS mindenek felett álló. Gondoljunk csak bele, 10 éve itt Magyarországon alig volt kereslet rá (mindenki diszkózott), aztán jött a megasz@r meg a többi a maga kis rock-imidzsűnek megtervezett divatmajmaival, és hirtelen Qrva népszerű lett megint. A fiatalok nem maguk választják sem a zenét, sem az öltözködést, hanem MEGMONDJÁK nekik!
Kicsit elkanyarodtam, de így talán jobban átlátható, amit mondani akartam: minden megtervezett, minden felülről irányított, így a rock valódi lényege, a szabadság, a függetlenség ily módon önmaga karikatúrájává vált.
a rockból sokféle van.a rock'n roll is a rock egy alműfaja.én deathmetált és heavy metált hallgatok főként,de az ilyen acdc-t nem zeretem,meg a mettalicát sem,mert harmatgyenge...a marylin manson meg az ilyesmik...na azok is gyenék,de buz.i zenét nem hallgatok!
szóval kicsit pontosabban írd ki mire gondolsz,mert a rocknak kismillió alműfaja van.de ha lusta lennél megkérdezni a barátnőd,wikit: [link]
koszi az eddigi valaszokat minbdenkinek!
nem valasztok kategoriat. hanem csak igy szimplan rock.
17:24-"További negatívum lehet még, hogy a rock összefonódott skinhead-ek, sátánisták, drogosok és egyéb alternatív csoportok szubkultúrájával"
ha nem tetszik ne hallgass skinhead,"drogos",vagy mittudomén milyen rockra gondolsz.Én sem hallgatok sátánista metált,képzeld azért,mert nem szeretem!nem tetszik ne hallgasd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!