Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A saját anyanyelv megtanulás...

A saját anyanyelv megtanulás implicit vagy explicit tanulás?

Figyelt kérdés

a saját anyanyelv megtanulás implicit vagy explicit tanulás?

gyengék kedvéért:

implicit tanulás: [link]

[link]

explicit tanulás:

[link]

őő azt hiszem az egyik tudatos a másik tudatlan folyamat :)

2010. dec. 8. 22:08
 1/6 anonim ***** válasza:
szerintem implicit. a kisbaba nem "akar" tanulni, de mégis ráragad a nyelv, mert mindenki beszél körülötte, és előbb-utóbb utánozni kezdi a szavakat.
2010. dec. 8. 22:22
 2/6 A kérdező kommentje:
én s az implicitre gondolok. vagyis ha elvegyülök 1 külföd országban 1 városban kb 10-5 évre megtanulhatnám jól a nyelvüket?:)
2010. dec. 8. 22:28
 3/6 anonim ***** válasza:
igen. anyanyelvi szinten sosem fogod, de egy nagyon erős szinten simán. én 1 évet éltem francia nyelvterületen úgy, hogy semmiféle előzetes nyelvtudásom nem volt, csak olasz, ami ugye rokon nyelv, így nagyon sok szó, kifejezés ismerősen csengett, hasonló hangzású volt. 1 év alatt középfokon megtanultam a franciát anélkül, hogy bármi különösebbet tettem volna érte.
2010. dec. 8. 22:46
 4/6 anonim ***** válasza:

"gyengék kedvéért.."

az álltalad linkelt oldalakon is le van irva:

"Az implicit tanulás egyik legjobb példája a szintaxis megtanulása, azaz saját anyanyelvünk elsajátítása."

2010. dec. 9. 07:36
 5/6 anonim ***** válasza:
Akkor én gyenge vagyok, oké :D
2010. dec. 9. 12:01
 6/6 A kérdező kommentje:

7:36 válaszolónak.

csak gyorsan átfutottam a linket így nem láttam.

wikipédiás linket akartam berakni csak nem találtam meg,úgy látszik törölték ott vagy nem adtak ki egyből.

2010. dec. 9. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!