Hogyan tudnék valamit gyorsabban megtanulni? (tanulás)
Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi hogy verset vagy valamit hogyan tudnám gyorsabban megtanulni. Várom a módszereiteket és a tippjeiteket.
a válaszokat előre is köszönöm
2011. máj. 31. 17:26
1/4 anonim válasza:
A verseket én úgy szoktam, hogy keresek rájuk egy dallamot és úgy memorizálom. Énekelve.Próbáld ki. Másnál is bevált.
2/4 szamóca.. válasza:
verset... kisebb egyésgenként (ahogy logikus és még nem túl hosszú) elolvasod 2-3x, aztán fejből mondogatod. kb 7x kell elmondani, akkor rövid távon megjegyzed. mikor ezzel végigcsináltad, az egészet is mondogasd. aztán pihenj rá egy pár órát, aludj egyet, és másna mondogasd még egy kicsit.
és mindnekppen értsd hogy mit akar mondanii, úgy sokkal könnyebb:D
ha nem verset de humán tárgyat tanulsz akkor értsd meg, vázlat alapján alkosd újra a szöveget, és építsd fel magadban.
3/4 anonim válasza:
én úgy csináltam, hogy felragasztottam az előttem ülő hátára a cetlit amin rajta volt a vers és onnan olvastam :D na jó ez csak 1 alkalom volt :):)
4/4 A kérdező kommentje:
kössz mindenkinek a tippjét. Én csak a verset 1 példának irtam igazság szerint töri-t kell megtanulnom
2011. máj. 31. 17:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!