Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mik voltak/lehettek Dr. Josef...

Mik voltak/lehettek Dr. Josef Mengele kedvenc dallamai?

Figyelt kérdés
Amiket pl. szelektálás közben fütyörészett. Én eddig a Donauwalzerről tudok (Kékdunakeringő).
2010. nov. 19. 19:33
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
96%
Egészséges fejbőr :D
2010. nov. 19. 19:54
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Láttam egy dokumentumfilmet Mengeléről, és abban volt valami, sajnos már nem emlékszek, de tervezem hogy megnézem mégegyszer ha még akkor is érdekel majd leírom:D
2010. nov. 19. 20:06
 3/14 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm!
2010. nov. 19. 20:06
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nah megnéztem, sajnos nem mondtak címet :S Egy dal volt benne amit a kedvencének mondtak. Meghallgattam amit te írtál, és szerintem az az volt amit a filmben láttam :) Szóval szerintem csak a Donauwalzer volt, vagy többről nem tudnak.
2010. nov. 21. 10:31
 5/14 A kérdező kommentje:
Aha, azért kösz :D
2010. nov. 26. 18:39
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Dr. Josef Mengele kedvenc dala az "Oh Donna Klara" c.nagyon fülbemászó tangó volt, amit minden nap fütyörészett amikor a rampa elõtt sétálgatott tükörfényes tiszti csaizmájában. Ez több helyrõl bizonyított, egyebek közt Dr. Nyiszli Miklós is sokszor elmondta, --aki Dr. Mengele segédorvosa volt-- s aki szerint gramofonon is sokszor hallgatta, és a dolognak van egy édes kis csavara, márhogy az ominózus dalt egy lengyel ZSIDÓ szalonzenekar interpretálásában szerette legjobban. A szöveg valahogy így van: >Oh Domma Clara, ich hab' dich tanzen gesehn, und deine Schönheit (itt egy szót nem tudok) ...mich vollgemacht!<
2014. máj. 22. 01:24
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Bocs az elõbbi melléütésekért,--- teát a válasz: "Oh Donna Clara" ...a zenekart, (amit elõbb említettem) csekkoltam a Jutubékon; Marek Weber zenekarát hallgatta ezzel a dallal a drága emlékü Jóska Bácsi. A dal annyira világhírü amúgy, hogy kb. 70 nagyon jónevü zenekar játssza ma is a "Spotify" nevü világ-dallamkeresõben, s akkor nem beszéltem az énekesekrõl.
2014. máj. 22. 01:44
 8/14 A kérdező kommentje:
wow köszönöm! olvastam Nyiszli könyvét, de nem emlékszem, hogy említette volna ezt a dalt
2014. jún. 6. 20:39
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

A könyvében, írásban -meglehet- nem említette, de

én azt írtam fentebb,, hogy sokszor "elmondta" (amíg élt). Én egy Fischer Ede nevü õsöreg fazontól hallottam, aki banktisztviselö volt egyébként, s már az én kiskoromban is nyugdíjas volt, és az akkori Éva utcában (Késõbb Asbóth utca) laktak, az akkori Madách Kamara díszletraktárai mellett, ahol gyerekkoromban sokat játszottunk. A kisöreg aki csak azért menekült meg a kohótól, mert szépen hegedült, és Mengele berakatta a tábori zenekarba, ami (hiszik vagy nem!) de létezett, és Mengele Jóska bácsinak is soxor játszottak. A korabeli operettek voltak a legfõbb kedvencei, és a manus a gramofonjáról mindig az "Oh Donna Klara" c. dallamot játszatta, és a rampán is, amikor sétélgetott, ezt fütyörészte. A dallam sok variációban megvan a Jutubékon. :-)

2014. jún. 7. 15:56
 10/14 A kérdező kommentje:
azta! köszönöm szépen! ha tudsz még ilyen "sztorikat", szívesen olvasnám őket
2014. jún. 9. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!