Jogosan tettem?
Tegnap kezdtem új munkahelyen egy gyárban,ami 1-2 éves. Mai napon kérdeztem mikor lesz tűzvédelmi, munkavédelmi oktatás. Nem tudják, talán 1-2 hét. Kérdeztem addig hogyan gondolják a munkát,hiszen ez előírás, ezek nélkül nem is dolgozhatok. Arról nem is beszélve, hogy munkavédelmi eszköz nincs, saját ruhában 3 hónapig,se kesztyű stb. Azt hitték így vállalom. Hazaküldtek, állásidőt nem fizetnek. Szerintem hanyagolom ezt a munkahelyet.
Zárójelben megjegyzem,hogy tegnap az egyik dolgozó minden felszerelés nélkül ment be a nagy gépbe,egy ronggyal törölte le a forró ragasztós csöveket.

Jogosan. Milyrn gyár ez?
Saját ruhában dolgozik?
Ezt még a kommunisták sem engedték meg maguknak, pedig sok aljasságot elkövettek.
Hol van rz?

Az oltatás hiánya miatt csak az önálló munkavégzés tilos Mvt. 55§ 1 "A munkáltatónak oktatás keretében gondoskodnia kell arról, hogy a munkavállaló
a) munkába álláskor, ...
elsajátítsa és a foglalkoztatás teljes időtartama alatt rendelkezzen az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés elméleti és gyakorlati ismereteivel, megismerje a szükséges szabályokat, utasításokat és információkat.
(2) Az (1) bekezdésben előírt ismeretek megszerzéséig a munkavállaló önállóan nem foglalkoztatható."
Az egyéni védőeszközt viszont biztosítani kell,ennek hiánya súlyos veszélyeztetés. A munkaruha nem= az egyéni védőeszközzel

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!