Jogosan tettem?

Figyelt kérdés

Tegnap kezdtem új munkahelyen egy gyárban,ami 1-2 éves. Mai napon kérdeztem mikor lesz tűzvédelmi, munkavédelmi oktatás. Nem tudják, talán 1-2 hét. Kérdeztem addig hogyan gondolják a munkát,hiszen ez előírás, ezek nélkül nem is dolgozhatok. Arról nem is beszélve, hogy munkavédelmi eszköz nincs, saját ruhában 3 hónapig,se kesztyű stb. Azt hitték így vállalom. Hazaküldtek, állásidőt nem fizetnek. Szerintem hanyagolom ezt a munkahelyet.

Zárójelben megjegyzem,hogy tegnap az egyik dolgozó minden felszerelés nélkül ment be a nagy gépbe,egy ronggyal törölte le a forró ragasztós csöveket.

ápr. 15. 10:10
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Jogosan. Milyrn gyár ez?

Saját ruhában dolgozik?

Ezt még a kommunisták sem engedték meg maguknak, pedig sok aljasságot elkövettek.

Hol van rz?

ápr. 15. 10:19
 2/7 A kérdező kommentje:
Borsod vármegye
ápr. 15. 10:33
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Jól tetted. Nem tűnik egy biztonságos helynek.
ápr. 15. 11:11
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt jól tetted! Másrészt..., JÓ REGGELT! A legtöbb helyen így megy. Haver neje rendőr, igazolványtok, tonfa, bakancs, kesztyű,..., zsebből veszik, maguknak.
ápr. 15. 12:00
 5/7 TappancsMancs ***** válasza:
Hát ha tényleg veszélyes és káros felszerelés nélkül akkor érthető.
ápr. 15. 18:42
 6/7 kojee ***** válasza:

Az oltatás hiánya miatt csak az önálló munkavégzés tilos Mvt. 55§ 1 "A munkáltatónak oktatás keretében gondoskodnia kell arról, hogy a munkavállaló

a) munkába álláskor, ...

elsajátítsa és a foglalkoztatás teljes időtartama alatt rendelkezzen az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés elméleti és gyakorlati ismereteivel, megismerje a szükséges szabályokat, utasításokat és információkat.

(2) Az (1) bekezdésben előírt ismeretek megszerzéséig a munkavállaló önállóan nem foglalkoztatható."

Az egyéni védőeszközt viszont biztosítani kell,ennek hiánya súlyos veszélyeztetés. A munkaruha nem= az egyéni védőeszközzel

ápr. 20. 07:44
 7/7 kojee ***** válasza:
Bocsi oltatás viszont oktatás akart lenni :D
ápr. 20. 07:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!