Mi a válasz? Van egy király, aki minden értelmiségit bezárat. Ez a király késöbb meghal és fia veszi át a trónt, akinek kell egy kis segítség. Fel hivat a börtönből egy vakot, egy félszeműt és egy rokkant értelmiségit. Azt mondja az új király:
Kék.
A félszemű a rokkanton és a vakon vagy 1 kéket és 1 pirosat látott, vagy 2 kéket.
A rokkant a félszeműn és a vakon vagy 1 kéket és 1 pirosat látott, vagy két kéket.
Tehát amit mindketten láttak, az a kék, mégpedig a vakon.
Azért nem láthatott valamelyikük is két pirosat, mert akkor egyértelmű, hogy azon lett volna a kék, aki a két pirosat látja, de mivel Egyikük sem tudta eldönteni, ezért nem láthatott egyikük sem két pirosat.
"Mindegyikőtök fejére teszek egy sapkát. Vagy kéket, vagy pirosat, de legalább egy kéket elhelyezek a fejeteken."
Azt mondta ,hogy egy sapkát tesz mindenki fejére és mindenki fejére kerül egy kék, ergo mindenki fején kék sapka volt, innen tudta.
Rosszuk értelmezed...
"Mindegyikőtök fejére teszek egy sapkát. Vagy kéket, vagy pirosat, de legalább egy kéket elhelyezek a fejeteken."
Összeségében véve lesz egy kék...
Amúgy tényleg kék a megoldás
Szerintem nem a 3 ember fejére tesz egy sapkát...
És aki feltette a kérdést az megmondta a választ és ugy van ahogy Én gondoltam meg még néhányan
Köszi mindenkinek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!