Segítség! MÜTF, Tomori Pál Főiskola, Wekerle Sándor Üzleti Főiskola, vagy Zsigmond Király Főiskola?
Tudom, hogy sokan kérdezték már, de szükségem lenne pár véleményre. Nemzetközi gazdálkodás érdekelne, de nem tudom hogy milyen ezeknek az iskoláknak a színvonala. (Egyetemre sajnos nincs elég pontom)
Aki tud segíteni, annak nagyon szépen köszönöm!
Nem..nem zavar hogy nincs különbség..
Nem arról van szó, hogy nem vagyok nagy ész, csak későn döntöttem el, hogy tovább akarok tanulni.
Amúgy azzal nincs baj, hogy sok az elmélet, mert közgé szakos vagyok, és jól megy.
Köszönöm a válaszokat azért.
Utolsó válaszoló!
Köszönöm szépen a válaszodat, és a tanácsodat. Végre egy értelmes hozzászóló.:) Ami az oktatás színvonalát illeti, teljes mértékben igazad van.. És szerintem is jobb a főiskola.
Utolsó kommentelővel én is egyet értek, a munkapiacon tökre senkit nem érdekel milyen papírod van, hanem mit tudsz nyújtani.
Két példa:
BGFen meg kellett tanulni a világ összes országának összes fővárosát. Őszintén ki a f***t fog ez érdekelni, ehelyett munkáltatók tudják róla, hogy nem bízhatnak rá konkrét és szakértelmet igénylő munkát még hosszú ideig.
Másik példaként egy barátomnak kellett megírnia főnök Wekerle Sándor ÜF-re járó definitíve analfabéta lányának egy inport-export esettanulmány házi dolgozatát. Tök laikusként 5-ösre összehozta 2 délután alatt munka mellett. :)
Én mondjuk az intézményeket is hibáztatom, hogy szó szerint ugyanolyan hülyén jönnek ki az emberek mint ahogy bementek. A jövő bölcsészei a mai marketing, kommunikáció és humánerőforrásmenedzser szakosok.
Jópofák vagytok ezzel a kötélhúzással. Bár, gondolom, azóta mindenki kiválaszotta, hogy hová megy, és már végzett is. Szerintem összehasonlítani csak az tudná őket, aki mindegyiket kipróbálta, de aki meg így tesz, annak nem érdemes elhinni egy szavát sem. :)
Én a Tomorit választottam anno, tavaly el is végeztem. Mi szerettük. Nem volt drága, de általában nagyon jók a tanárok. Emberiek, lehetett hozzájuk fordulni. Általában.
Mi nagyon jól össze tudtunk dolgozni a csoporttársaimmal is, abban sem volt hiba. Úgy tudtam elvégezni, hogy közben még jól is éreztem magam. Ez ma luxus, amit abból látok, amilyen szívózást az MA-n kapunk az egyik "NAGY" egyetemen. Mert ott a tanárok is NAGYOK. Vagy ha nem, akkor legalább mutatják, hogy milyen okosak.
Persze, tanítani nem tudnak. Én az egyetemen is abból élek, amit a Tomorin megtanultam. Ha szavaznom kell, minden tiszteletem a TPF-eseké!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!