Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Haromszögletű sajt, nem tudom...

Haromszögletű sajt, nem tudom ki mennyire emlékszik rá, mondjuk 10-30 évvel ezelőtti periódusból. Régebben ég, teljesen hétköznapi, elfogadható árú dolog volt "bekapni" egyet. Manapság szinte luxus. Jól emlékszem?

Figyelt kérdés

#3 szögletű sajt
ma 19:30
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

Háromszögletű sajt, nem tudom ki mennyire emlékszik rá, mondjuk 10 - 30 évvel ezelőtti periódusból.

Régebben még......

ma 19:31
 2/11 A kérdező kommentje:
Más néven : kockasajt.
ma 19:32
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Mackósajt? Jelenleg is létezik, elég sok helyen lehet kapni.
ma 19:36
 4/11 anonim ***** válasza:

Maci sajt volt a háromszögletű.

Aztán volt kocka, ami, ugye, négyszögletű. 😁de a nevére nem emlékszem.

Talán Hóvirág?!…

Azok még sajtok voltak, és nem sajt ízű, tartósítós, ízfokozós mislékok.

ma 19:36
 5/11 anonim ***** válasza:
A 60-as években us volt már. Magyar termék.
ma 19:37
 6/11 anonim ***** válasza:

"Maci sajt volt a háromszögletű."

Volt medve, mackó, tettje, ha jól emlékszem. Róla kapta az elsőbbségadás tábla a becenevét.

"Azok még sajtok voltak, és nem sajt ízű, tartósítós, ízfokozós mislékok."

Na ja, azokat harapni lehetett, kenni meg ott volt a tömlős camping sajt.

Aztán elkezdték a macisajtokat szépen felhigítani, azzal a felkiáltással, hogy "még láááágyabb, még kenhetőőőőőbbb". Érted, ezt szeretnéd te, mi meg megoldjuk, hogy jól járjunk.

ma 19:40
 7/11 anonim ***** válasza:

[link]

Mackó sajt

ma 19:41
 8/11 A kérdező kommentje:

Igen, most arra lennék kíváncsi, hogy manapság is megteheti anyagilag bárki, hogy csak simán vásárol és megeszi, kb. mint egy gombóc fagyit?

Igazából ez a 2 dolog amin néha elgondolkodom : anno csak épp kedv kérdése volt fagyit enni vagy mackó /kocka /háromszögletű sajtot enni.

Manapság pl. a fagyi horror drága, megfizethetetlen kb. a sajt szintén.

Régebben naponta többször fagyiztam, naponta garantált 25 deka sajtot ettem tisztán csak jó kedvemből.

Csóró, fiatal korunkban!

ma 19:42
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem ragaszkodsz a Mackó márkához, akkor a Lidlben és az Aldiban kaphatsz hasonló sajtot olcsóbban.
ma 20:10
 10/11 anonim ***** válasza:
#8 Felnőttél, azok az évek már elmúltak. Inkább azért tegyél, hogy a gyerekek/unokák gondtalanul falatozhassanak belőle.
ma 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!