Haromszögletű sajt, nem tudom ki mennyire emlékszik rá, mondjuk 10-30 évvel ezelőtti periódusból. Régebben ég, teljesen hétköznapi, elfogadható árú dolog volt "bekapni" egyet. Manapság szinte luxus. Jól emlékszem?
Háromszögletű sajt, nem tudom ki mennyire emlékszik rá, mondjuk 10 - 30 évvel ezelőtti periódusból.
Régebben még......

Maci sajt volt a háromszögletű.
Aztán volt kocka, ami, ugye, négyszögletű. 😁de a nevére nem emlékszem.
Talán Hóvirág?!…
Azok még sajtok voltak, és nem sajt ízű, tartósítós, ízfokozós mislékok.

"Maci sajt volt a háromszögletű."
Volt medve, mackó, tettje, ha jól emlékszem. Róla kapta az elsőbbségadás tábla a becenevét.
"Azok még sajtok voltak, és nem sajt ízű, tartósítós, ízfokozós mislékok."
Na ja, azokat harapni lehetett, kenni meg ott volt a tömlős camping sajt.
Aztán elkezdték a macisajtokat szépen felhigítani, azzal a felkiáltással, hogy "még láááágyabb, még kenhetőőőőőbbb". Érted, ezt szeretnéd te, mi meg megoldjuk, hogy jól járjunk.
Igen, most arra lennék kíváncsi, hogy manapság is megteheti anyagilag bárki, hogy csak simán vásárol és megeszi, kb. mint egy gombóc fagyit?
Igazából ez a 2 dolog amin néha elgondolkodom : anno csak épp kedv kérdése volt fagyit enni vagy mackó /kocka /háromszögletű sajtot enni.
Manapság pl. a fagyi horror drága, megfizethetetlen kb. a sajt szintén.
Régebben naponta többször fagyiztam, naponta garantált 25 deka sajtot ettem tisztán csak jó kedvemből.
Csóró, fiatal korunkban!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!