Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Szerintetek milyen lány név...

Szerintetek milyen lány név illik a karakteremhez?

Figyelt kérdés
Az íródó könyvemhez találtam ki egy karaktert, akihez viszont nem találom a megfelelő nevet. Lány, magyar számrazású. Kezdő írónő, néha kicsit makacs, de csupaszív személyiség. Barna sűrű haja van és szemüveges. Szerintetek?

ma 16:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%
Jolán.
ma 16:48
 2/11 anonim ***** válasza:
85%
Erika 🥰
ma 16:55
 3/11 anonim válasza:
100%
Ilona
ma 16:58
 4/11 anonim ***** válasza:
86%

Magyar SZÁRMAZÁSÚ? Hol él most? Ott született? Milyen korban játszódik? Valós világ, vagy kitalált?

Mariska És ezt írhatod Marishka, Maritscka,...

ma 16:59
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Sára Sári
ma 17:15
 6/11 anonim válasza:
100%
Hanna
ma 17:17
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Kata
ma 18:04
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
S valahány név a naptárba
ma 18:07
 9/11 anonim ***** válasza:
Előttem írták de leírom én is a Katát. Azt sok féle képpen lehet becézni pl Katka, Kati, Katinka, Katica. Még szerintem jó lehet az Anna és a Dóra is. Vagy ha különlegesebbe gondolkozol például az Eliza vagy a Lujza is szép szerintem. Bár az Eliza kevésbé illik az általad leírt karakterhez.
ma 18:20
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem fogom megmondani mit válassz, ez a te történeted, a te fejedben kell összeállnia. Viszont módszert ajánlanék.

Kinyitod az anyakönyvezhető női nevek listáját, abból az évből amiben született, aztán lehet keresgélni.

Mert az is fontos, hogy a többi karakterhez menjen a neve.

De ne legyen túl egyforma sem.

Pl ha már van egy Domonkos, a Dominika nem lesz jó választás, mert az olvasók nem tudják ki kicsoda.

Milyen társadalmi réteg? Egy értelmiségi család valami klasszikus, könyvek, színdarabok által ikhletett neveket ad.

Egy egyszerűbb család az éppen aktuális szappanoperák után nevezi el a gyereket, és gyakran választ egyedibb neveket.

Milyen emberek a szülei? Hippi szülők pl virág neveket, természeti neveket adnak. Egy tradíctionális családban régi magyar neveket adnak. Egy karrier fókuszált család olyan nevet, amivel külföldön is lehet érvényesülni.

Aztán a név hangzása is fontos, milyen hangok dominálnak benne.

R, K, Zs hangok pl nekem erős, karakteres nevekhez kötődnek.

L, Sz, H hangokkal finomabb, femininebb nevek.

ma 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!