Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » 3 éves birsalma fákat szeretné...

Paukember kérdése:

3 éves birsalma fákat szeretnék/kell átültetni? Mire figyeljek? Esélyes, hogy már nem fogan meg? Ugyanolyan fekete földbe ültetném, kb 1 km-el arrébb. Nappal már plusz van, de éjszaka még minusz 2-3, ez okozhat gondot?

Figyelt kérdés

jan. 29. 12:50
 1/4 anonim ***** válasza:
Nyugi,be fog állni,hiszen nem indult még be a nedvkeringés.Mondjuk én még nem ültetném,mivel én szoktam iszapolni és azt fagyos időben nem jó.
jan. 29. 13:43
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem lesz semmi gond.

Ezeket még éppen át lehet ültetni.

jan. 29. 18:07
 3/4 A kérdező kommentje:

Sajnos muszáj most átültetnem.

Köszönöm a válaszokat!

jan. 29. 19:17
 4/4 anonim ***** válasza:

Arra figyelj, hogy a föld feletti részt erősen vágd vissza, megfelelő állású részekre. A lomb ne álljon több famennyiségből, mint a gyökér, inkább kevesebből. Abból nem lehet baj, ha túlmetszed. A gyökér az, ami életben tartja a fát, és ha a gyökér beáll, akkor tolni fogja a hajtásokat. Viszont a túl kevés gyökér nem biztos, hogy életben tudja tartani a sok hajtást, levelet.

Én nem ültetnék, ameddig nem porhanyós a felszín. Mivel vízzel oda kell mosatni (iszapolni) a földet a gyökerekhez, és ha egy nagy ragacsot ásol, a sárkoloncok nem mosódnak a gyökerek közé. Már azzal megbuksz, hogy kellő méretű gödröket áss ilyen földben...

A faggyal csak annyi van, hogy mikor ültetsz, akkor se a föld ne legyen megfagyva, se a levegő. De ha elültetted, utána egy hét múlva már lehet -20 fok is, nem számít.

jan. 31. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!