Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Kérhetek valami jó módszert...

Kérhetek valami jó módszert arra hogy egy történet lényegét ki tudjam szűrni és meg tudjam jegyezni?

Figyelt kérdés
Mert a magyartanár fel szokott adni kötelező olvasmányokat és hiába olvasom többször és hallgatom meg és nézek hozzá összefoglalót nézet egyszerűen nem marad meg a fejemben.

#tanulás #Tanulási módszereket
jan. 20. 18:00
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan nem közvetlenül tanulási módszer, de a Tiktokot töröld le és hanyagold a rövid videós formátumokat a többi platformon is; mert leépíti az agyat és kifejezetten a koncentrációs képességet rontja. Ha nincs türelmed olvasni, nem ragad meg a figyelmed olvasáskor, és nem emlékszel arra mit olvastál, akkor az összefüggésben van ezekkel.
jan. 20. 18:11
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ne összefoglalókat meg rövid izéket nézzél. Hanem olvasd végig a művet. Ennyi a megoldás.
jan. 20. 18:44
 3/5 anonim ***** válasza:

Ott a pont az 1#-esnél.

Sajnos igaza van. Tapasztaltam is ezt a hatást is, de még anyámnál is megfigyelhető, hogy feledékenyebb az ilyen tartalmak miatt. Őt is igyekszem erről lebeszélni, dehát ugye, nem mondhatom meg felnőttként se egy másik felnőttnek, hogy mit tehet és mit nem szabadidejében.

Ezért is offoltam minden platformot, kivéve discord és azóta ismét visszaszereztem agyam megfelelő működését.

Jobban is érzem magam.

S ne összefoglalókat keress kibúvónak. Olvasd el a könyvet vagy ha nem szeretsz olvasni fotózd be az oldalt és olvastasd fel programmal.

Dőlj le a hátadra és képzeletedben képzeld el azt, amit hallgatsz.

-pihensz is

-a kötelezőt letudod

-mozgatod a fantáziádat, ami szintén fejleszti az agy adott területeit

jan. 22. 02:31
 4/5 anonim válasza:

szia... en túl vagyok már az érettségin ... annyi tanulni való volt már hogy inkább puskákat dolgoztam ki... és mérlegelni kellett hogy miben vagyok a leghülyébb és mi fontosabb a tételekben tantárgyakban .. pl szakmai dolgokra erősíteni .. az irodalom volt a gólyázás egyik része ...másik a fizika... olyan kitalált módszereket variáltam hogy a tanár csak hallgatta mekkora baromságokat irok és felelek.. az önbizalmam fejlesztgettem...és szónokoltam a társaimnak hogy a tanárok szándékosan szivatnak minket es tobb tesztet kéne kidolgozni.. elég népszerű voltam es segitettem aki hozzám fordult..használtam a kötelező olvasmányok hoz megszerezhető olvasó naplót es könyvtárba is sűrűn jártam..

bár lett volna okos telom akkor gyorsabban haladtam volna..

szóval elég ha van egy 2 es kevésbé fontos tantárgyakból es nem érdemes minden órán aktivnak lenni.. ahol kérdés merül fel azt fel kell irni es szünetben nyomulni a tanárral akkor látja hogy igyekszel... legyenek kidolgozva a tételek es saját következtetéseid ezeket kell közelíteni a dolgozat kérdéseihez segítő kérdések sok tankönyvben vannak.. szóval képes vagy túlélni azt a néhány évet a bizonyítvány mellé valódi felkészültség kell együttműködésből feladat orientáltságból... hajrá diákok

jan. 22. 07:20
 5/5 A kérdező kommentje:
1-es, 2-es, 3-as ilyenkor amikor olvasok (rengeteget szoktam) csomószor létezem a telefont (a rövid videókkal együtt) és elolvasom a teljes művet akár többször is (és nem csak összefoglalót szoktam olvasni) de ha nem értem akkor megkeresem hangoskönyvben úgy is meghallgatom 2-3-szor és csak utána jön az az opció hogy olvasó naplókat nézek (ha nem értem a hangoskönyvek se)
jan. 29. 06:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!