Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Hogyan lehet diszkréten...

Hogyan lehet diszkréten kezeltetni, hogy egy bűntetőeljárásban sértett voltam?

Figyelt kérdés

Két éve egy nő erotikus képeket kínált anyagi fizetség ellenében egy hirdetésben amit én akkoriban szingliként igénybe vettem. Majd ezután azzal zsarolt, hogy ismer néhány ismerősömet akiknek kiadja az információt ha nem fizetem ki mégegyszer azt az összeget. Ebbe még belementem. Majd újra zsarolni próbált, ekkor már nem utaltam neki, meg egyértelművé is vált, hogy senkit nem ismer az ismeretségi körömből, így visszautasíttam és letiltottam.

Tavaly nyáron telefonon hívtak a rendőrségtől, hogy ezt a nőt szerencsére elfogták, ugyanakkor látják a bankszámlaszámomat, hogy utaltam neki, ugyanis töménytelen mennyiségben utaltak neki, rengeteg embertől, ugyanis rengeteg embert megzsarolt ezzel a módszerrel. Arra kért a rendőrség, hogy menjek be tanúskodni, és felveszik a tanúvallomásomat, más dolgom nincs. Két napon belül már tanúskodtam is, felvették a vallomást, minden gördülékenyen ment.

Közben nekem időközben barátnőm lett, és gondolva erre, hogy nem e esetleg majd telefonon kívül levélben is kapok értesítést az ügy haladásáról, felhívtam a Rendőrkapitányságot, hogy bár tudom, hogy nem ez a területük, nem ez a feladatuk, de lehetne kérni esetleg, hogy továbbra is telefonon értesítenek az ügyről, mert diszkréció okán kérem ezt.

Nagyon korrekt volt a nyomozás vezető, elkérte az e-mail címemet, és a gépbe átmodosította, hogy oda kérem a további értesítést az ügyről. Nem gondoltam volna, hogy foglalkozni fognak ezzel, de nagyon kellemesen csalódtam.

Viszont tegnap kaptam egy levelet az ügyészségtől, hogy sikeresen folyamatban van az eljárás a nő ellen, és a barátnőm bontotta ki. Rákérdezett, én azt mondtam, hogy ez egy tévedés lesz, semmi ilyesmihez nem volt közöm. Azt mondta, hogy hétfőn azért telefonon rákérdez, mert ugye most hétvége van.

Nem szeretném, hogy megtudja, hogy valaha nekem közöm volt ilyesmihez mert nagyon szégyenlem.

Mit tudok tenni, hogy hétfőn ne adják ki neki az informaciókat, vagy bármi ami titkosítaná, vagy jelszót, kódot kérnének hozzá?

A Rendőrkapitányságot meg tudtam oldani, és onnan valóban nem küldtek levelet, nagyon korrektek voltak, de levél kiküldés után az ügyészséget hogy tudnám megoldani, hogy ne adjanak ki telefonon információt?

Vagy bárhogy hogy tudnám ezt most hétvégén elintézni hétfőig? Fax, applikáció vagy bármi? Minden ami normális válasz, az jöhet!

ma 08:59
 1/1 anonim ***** válasza:

"Mit tudok tenni, hogy hétfőn ne adják ki neki az informaciókat, vagy bármi ami titkosítaná, vagy jelszót, kódot kérnének hozzá?"

Te semmit és nem is kell.

Aki nem érintett fél a folyamatban lévő eljárásban - a csajod nem az - annak nem adnak ki semmilyen információt.

Ez nemcsak törvény, hanem eljárási gyakorlat is.

Én még annak se szoktam telefonon info - t kiadni, aki tényleg érintett az ügyben.

Ilyenkor azt szoktam mondani, hogy kérjen e-papíron - szabályos - iratbetekintést és azt majd elbírálom!

ma 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!