Hamis érettségivel, hogy-hogy nem buknak le?
Nagyon sok helyen lehet olvasni, többek között itt a gyakorin is, hogy hamis érettségit vett valaki vagy szeretne venni.
Én addig még meg is értem, hogy így könnyebb valakinek vagy nem tudta volna másképpen megszerezni.
Most tegyük fel, ha én ezért szerzek egy hamis érettségit és jelentkeztem egy munkahelyre fiatal pályakezdőként akkor ezt nem ellenőrzik?
Van oktatási azonosító meg bizonyítvány/törzslap szám.
Ez a kérdés inkább azoknak szól akik így állnak munkaviszonyban. Hogy hogy nem buktatok le felvétepnél vagy akár munkában 1-2 év múlva esegleg a próbaidő letelte után?
Azt is sok helyen írják, hogy államhozés nemzeti szervekhez nem tanácsos ezzel menni mert lebukhatsz. Akkor sima cégnél nem bukhatsz le?
Vagy az önkormányzat mennyire lá rá? Ha elmennék közterületesnek vagy városrendésznek már akkor is lebuknák, nem?
Leszögezeném, hogy mindez csak kérdés és semmiféle ilyen szándékom nincs, ugyanis nekem megvan a legális érettségim, csak meglepődve hallgatom és olvasom ezeket a történegeket.
Főleg a kilencvenes évek közepétől 2005-ig terjedő idősávban volt "bolt" ez a történet, - akkoriban volt különösen felerősödve a zavarosban halászás Magyarországon. Nyelvvizsga, érettségi, Ecseri (piac), - szorosan összefüggő fogalmak voltak akkoriban. Üzemi méreteket öltött ekkortájt az adókkal, járulékokkal, tb-támogatásokkal ügyeskedés is, - többek között az utóbbi miatt jutottunk el odáig is, hogy manapság azokat is munkavégzésre alkalmasnak találják a felülvizsgáló orvosok, akik az egyik karjukra feltekert beleikkel vagy láb nélkül jelennek meg felülvizsgálaton. A problémás része ennek csak annyi, hogy a ténylegesen szimulánsok továbbra is élik világukat - markukba röhögve és némelyik olyan szinten gyökér, hogy még sztorizik a gyökérségével. Akiket ilyeneket ismertem, szerencsére már nem csonkítják élősködésükkel az államháztartást, mert elpusztultak, de ha alaposabban körül szaglásznának a tb oldaláról, találnának még egy jó pár parazitát. Lényegében ugyanígy bánnak a csökkent munkaképességűekkel is. Szerintem méltánytalan 39 (!) tisztességesen ledolgozott munka év távlatában kinyomni a szemét bárkinek is 50 ezer forinttal 2024-et írva, de az állam szerint ez rendben van!
Visszatérve a kérdésre: sok esetben párosítják össze jellemtelen emberek a hatékonyságot a tisztességtelenséggel és ez szerintük rendben van.
NEM tudom sajnálni azokat, akiket akár 20-25 év távlatában megtalálnak svindlizéssel és utcára hajítanak, - mert olyan emberek kárára érvényesültek, akik tisztességgel megdolgoztak a sikerért és miattuk nem fértek hozzá adott munkakörökhöz olyanok, akik rendelkeztek az adott munkakör betöltéséhez szükséges végzettségekkel!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!