Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerinted melyik országban...

Szerinted melyik országban érdemes élni ma magyarként?

Figyelt kérdés

38 éves férfi vagyok, egy éve végeztem gépészmérnökként (levelezőn Bsc).

Szinte nulla mérnöki tapasztalattal arra gondoltam, hogy megpróbálnám külföldön.

Nincs mit veszítenem, nincs ingatlanom, elváltam, gyerek nincs, se kutyám, se macskám. Középfokon beszélek angolul, jogsi, alap skillek vannak amiket az autóiparban szereztem.

20 év munkaviszonnyal a hátam mögött van egy 15 éves kocsim és kb 1 évre elég megspórolt pénzem (átlag magyar életvitel mellett).

20 évvel ezelőtt többről állmodtam és még dönthetek a következő 20-ról.

jan. 2. 17:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
14%
Elkéstél 10 évvel.
jan. 2. 18:16
 2/14 A kérdező kommentje:

10 éve személyes okokból nem lett volna racionális döntés

Globális gazdasági okokra gondolsz vagy a koromra célzol?

jan. 2. 18:23
 3/14 anonim ***** válasza:
5%
Minden külső es belső körülmény aggályos.
jan. 2. 18:25
 4/14 anonim ***** válasza:
Jelenleg.
jan. 2. 18:26
 5/14 anonim ***** válasza:
58%

Magyarként MO-on, ha külföldre akarsz költözni, ott az ottani normák szerint kellene élned.

Ha angolul beszélsz, akkor angol terület jöhet csak szóba, de nulla tapasztalattal az is nehéz.

A húsz év munkaviszony milyen területen van, mivel foglalkoztál eddig?

jan. 2. 18:48
 6/14 anonim ***** válasza:
36%
Így szerintem nem érdemes sehova sem kimenned, inkább Magyarországon próbálj kialakítani jobb körülményeket.
jan. 2. 19:09
 7/14 anonim ***** válasza:
83%

En otven pluszosan valtottam orszagot, karriert, celokat. Mukodik.

Indulhat a lepontozas, de akkor is tartom, h az elottem hozzaszoloknak halvany lila dunsztjuk sincs a valosagrol. Talan a 18:48-as hozzaszolas iroja kivetel.

jan. 2. 19:22
 8/14 anonim ***** válasza:
36%

Ok, de nézzük meg a részleteket. Pl. éltél már huzamosabb ideig (amikor még korodnál fogva rugalmasabb voltál, (pl. szívàsra; frusztrációra)) külföldön?

Te felvennél egy mérnököt zéró gyakrolattal valamilyen jól fizető komolyabb állásra?

Én nem tudom, mi itt most az középfok: a sima társalgási szint? De a munkádról tudnál beszélni / beszélgetni valakivel egy órán át a részletekbe belemenve, szakszavakkal, szaknyelven?

Az angol nyelvű országok most nem annyira állnak jól belpolitikailag, társadalmilag ; és bár te biztos nagyon rendes és becsületes vagy, kezd kb a többségnek elege lenni a külföldiekből, még hanem is merik még mind kimondani.

És csak 1 hivatalosn angol nyelvű ország maradt az EU-n belül. Ami még inkább szóba jöhet csak angollal, az Észak és a Benelux, ott is egyre komolyabbak a helyi nyelvvel szembeni elvárásokkal, hogy így szűrjék ki a külföldieket.

Plusz az egész globális szitu, olyan, hogy én megnézném legalább a következő félévet itthon.

jan. 2. 19:23
 9/14 anonim ***** válasza:
57%
Én teljesen jól elvagyok Magyarországon. Nem arról van szó, hogy minden tökéletes, de a politikától nem függ a megélhetésem, soha nem is függött, nekem nem osztanak Diákhitel Kp. vezetői pozíciókat mégis annyit utazom a világ bármely pontjára, ahányszor kedvem van. A saját életének mindenki a maga pogácsa, föl kell nőni, nem lehet, hogy valami hülye politikus mondja meg hogy éld az életed. Ha megmondja és te hagyod, az a te hülyeséged bizonyítéka. De hát azok meg kell haljanak, nem?
jan. 2. 21:44
 10/14 anonim ***** válasza:
Új-Zélandon.
jan. 2. 23:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!