Szerinted melyik országban érdemes élni ma magyarként?
38 éves férfi vagyok, egy éve végeztem gépészmérnökként (levelezőn Bsc).
Szinte nulla mérnöki tapasztalattal arra gondoltam, hogy megpróbálnám külföldön.
Nincs mit veszítenem, nincs ingatlanom, elváltam, gyerek nincs, se kutyám, se macskám. Középfokon beszélek angolul, jogsi, alap skillek vannak amiket az autóiparban szereztem.
20 év munkaviszonnyal a hátam mögött van egy 15 éves kocsim és kb 1 évre elég megspórolt pénzem (átlag magyar életvitel mellett).
20 évvel ezelőtt többről állmodtam és még dönthetek a következő 20-ról.
Az alap kerdes már rossz.
Lényegtelen hogy mit gondolok en, az a fontos hogy mit akarsz te? Te hová mennél? Miert oda? Orszagon belul melyik régió?
Nincs olyan hogy mindegy, mert addig nem erdemes elindulni.
Kint nem magyar árak vannak, igy az egy eves penzed elfogyhat 6-3 honap alatt.
Mi csaladostol Írországba költöztűnk,mert angolul tudott meg az 5 eves gyerekem is. Az idojaras jobban tetszik mint az otthoni, Cork-Limerick volt a cél, Dublint hanyagoltuk, nem vagyunk fővárosmániásak.
Az első generáció mindig gallyra megy. Akkor se leszel ír/angol/amerikai/német stb. ha jól keresel, nagyon kedvelnek téged, állampolgárságot szerzel vagy egy kozmopolita közegben lebegsz a föld fölött. Nem azért nem leszel az, mert ŐK, hanem mert TE. Persze egyénisegtől függ, hogy ezen túl tudsz-e lépni. A gyerekeid viszont ha ott nőnek fel, már nem lesznek magyarok. Ez sem feltétlen baj, ha ezzel tisztában vagy, és nekik már minden könnyebb lesz.
De csak úgy a vakvilágba vágyakozni nincs ertelme. Pusztán azért mert helyet változtatsz, miért oldódbanak meg életed problémái. Az élet olyan, hogy majd lesz más gond, más jellegű probléma. Nem attól változik a helyzeted, hogy hol vagy, hanem, hogy ahol vagy mennyit teszel bele. Akkor érdemes váltani, ha tudod, hogy te mindent beleadsz, de a jelenlegi környezeted ezt nem engedi kibontakozni, az új viszont kifejezetten támogató. Van ilyen, de végül az számít amit te magad belefektettél
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!