Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Baj hogy nem eszek húst?

Baj hogy nem eszek húst?

Figyelt kérdés
17 vagyok, nem eszem semmilyen húst már egy jó pár éve. Mindig kérdezik miért nem? más választ nem tudok rá adni csak azt hogy undorodom tőle ahányszor ránézek vagy belegondolok, ki ráz a hideg. Pl múltkor ettem egy péksütit nem gondoltam hogy lenne benne bármi olyan erre pont a számba került valami szalonna féleség elkezdtem öklendezni mert éreztem hogy az van a számba és nem volt kellemes íze. A kérdésem a következő: A későbbiekben lehet ebből bármilyen bajom is hogy egyáltalán nem eszek húst? Csak állat eredetű dolgokat
tegnap 10:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
17 évesen úgy gondolod, Te vagy az egyetlen a világon, aki nem eszik húst?
tegnap 11:02
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon oda kell figyelned, hogy ne legyenek hiánybetegségeid. Sok olyan tápanyag van a húsban, amit az ember máshonnan nem, vagy csak kis mennyiségben visz be. A növényi vas pl. nem szívódik fel olyan jól, mint az állati eredetű. Vagy a B-12 vitamin, ami főként állati eredetű ételekben, főleg húsban található.

Megkérhetsz egy dietetikust is, ha van az ismerőseid között, hogy véleményezze ő is a táplálkozási szokásaid.

tegnap 11:05
 3/11 anonim ***** válasza:
Nem eszel húst, csak állati eredetű dolgokat? Ez érdekes. Tojással, sajttal, egyebekkel mi a helyzet?
tegnap 12:22
 4/11 anonim ***** válasza:
B12 vitamin hiányom lett pedig nem vagyok vega csak nem figyeltem oda magamra egy darabig, és akkor tudtam meg hogy amúgy a vegatáriánus étkezésnél figyelni kell ennek a pótlására. Általános vérképet nézess időnként.
tegnap 13:38
 5/11 A kérdező kommentje:

1es! mi a f@szer nem a kérdésre válaszolsz? Elegem van már az ilyen emberekből komolyan😆

3as! Az állat eredetű dolgok alatt a a tojást, sajtot stb értettem

tegnap 15:22
 6/11 anonim válasza:
Ha vega vagy sokmindent meg kell enni. Pl fekete gyökérben van b12, a mákban kalcium stb. Az a lényeg hogy nagyon változatosan kell enni és mindenféle növényt.
tegnap 15:36
 7/11 anonim válasza:
Nem baj. Én sem eszem húst, mert nem szeretem. Annyira oda sem kell figyelned, ha más állatit eszel. Valaki egyszer kitalálta, hogy csak a húsban van fehérje, és most mindenki terjeszti az igét, hogy fixen hiánybetegségeid lesznek... De ez nem igaz, hiszen ettől még ehetsz fehérjét, amiből amúgy is elég kb 0.8 g per testsúlykg. Ha nem akarsz izmot növeszteni.
tegnap 16:19
 8/11 anonim ***** válasza:
A sajtban és a tojásban is sok a (nem jó, telített) zsír, főleg az előbbiben, hiába van bennük sok (bár a húshoz képest nagyon kevés) fehérje, de persze, napi 1-2 tojás, vagy 10-15 deka sajt még belefér, több a semminél. Ha a testalkatod nem aggaszt, akár több is, de akkor inkább sajtból. Napi minimum kb. 1g/tskg fehérje kéne (amibe nem nagyon számolják bele a növényi eredetűeket, mert nem mind teljes értékű). Ha mondjuk 60kg vagy, meg kéne enned kb. 60dkg, azaz 8-9 tojást, vagy kb. 25dkg sajtot, egyik sem épp ideális. Viszont különböző növények kombinálásával el tudod érni a teljes értékű fehérjét, bár nem nagy mennyiségben. A vegetáriánusok közül sokan elég vékonyak, esetleg némi zsírral támogatva a kevés fehérje miatt.
tegnap 16:51
 9/11 A kérdező kommentje:
Asszem már több mint 7 éve hogy nem eszek húst. 60kg vagyok igen, tavaly voltam 53kb és mindenki csodálkozik amúgy hogyhogy nem vagyok sovány😂
tegnap 17:24
 10/11 anonim ***** válasza:
Mi? Mindenki csodálkozik hogy nem eszel húst és hogy hogy nem vagy sovány? A kettőnek semmi köze nincs egymáshoz. Pont hogy a diétázók esznek több húst. Legalább tájékozódnának mielőtt beszélnek. Egyébként meg ha évek óta teljesen jól megvagy ezen az életmódon akkor ne érdekeljen mások véleménye hogy helyes e vagy sem. Lehetnek hiánybetegségeid igen de gondolom oda figyelsz rá vagy legalább évente csináltass egy labort és kész.
tegnap 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!