Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Baj hogy nem eszek húst?

Baj hogy nem eszek húst?

Figyelt kérdés
17 vagyok, nem eszem semmilyen húst már egy jó pár éve. Mindig kérdezik miért nem? más választ nem tudok rá adni csak azt hogy undorodom tőle ahányszor ránézek vagy belegondolok, ki ráz a hideg. Pl múltkor ettem egy péksütit nem gondoltam hogy lenne benne bármi olyan erre pont a számba került valami szalonna féleség elkezdtem öklendezni mert éreztem hogy az van a számba és nem volt kellemes íze. A kérdésem a következő: A későbbiekben lehet ebből bármilyen bajom is hogy egyáltalán nem eszek húst? Csak állat eredetű dolgokat
tegnap 10:49
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ha csak húst, azaz állati izmot nem eszel, az nem baj. Ha egyéb állati eredetű táplálékot (beleértve pl. a májat stb.) fogyasztasz, akkor még B12 hiány sem fog fellépni, tehát a vörösvérsejt képződés sem szenved zavart. Túlságosan sok növényi élelmiszer (elsősorban friss növényi anyag)fogyasztása viszont szintén nem előnyös, mert fokozott lehet a bevitt sok oxálsav miatt a vesekő képződés esélye.
tegnap 19:15
 12/13 anonim válasza:

Én vegánként voltam a legkövérebb. Rengeteget ettem, junk foodot is, olajos magvakból simán napi egy zacskót. Most vega vagyok, minimális túlsúlyom van. Amikor 10 éve fogyóztam és a legvékonyabb voltam, akkor pedig mindennap ettem csirkemellet.

Úgyhogy a húsnak semmi köze ehhez :D

ma 08:14
 13/13 anonim ***** válasza:

17 évesen és már 7 éve nem eszel húst?

Igen, baj. Fejlődő szervezet vagy. Sok tápanyagnak minőségileg és mennyiségileg a hús és belső szervek a legjobb forrásai.

"mindenki csodálkozik amúgy hogyhogy nem vagyok sovány"

Azt írtad fentebb, hogy péksütiket eszel. Nincs abban semmi furcsa, hogy nem vagy sovány. Nem a hústól hízik el az ember. Az étrended nem is egy egészségtudatos döntés és valószínűleg nem is egy figyelmesen összeállított, étrendkiegészítőkkel megtámogatott étrendet követsz.

Szóval a kérdés lényegére visszatérve:

Lehet-e bajod? Lehet. Valószínűleg már most is van. Kiskamasz korodtól különböző fajtájú és mértékű tápanyaghiánnyal nőttél fel.

ma 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!