10 éve dolgozom gyári fizikai munkásként 3 műszakban havi 168 órában. Kérhetem-e azt hogy csak éjszakás műszakban dolgozzak havonta átlagosan 56 órát és a fizetésem legyen arányosan kevesebb?

Nem értem, miért itt kérdezed és vitatkozol.
Kérdd a munkáltatódtól; ha teljesíti, akkor minden rendben, ha nem, akkor tőlük kérdezd, hogy miért nem, illetve érvelj amellett, hogy semmi gondot sem jelent számukra, ha teljesítik a kérdésed. Aztán meglátod, mi lesz.

Ez neked mért lenne jó a kényelmeden kívül?
A fizetésed nagyobb részét ezzel elbukod így.
Nekik sem lenne jó, ha úgy vannak a műszakok beosztva hogy megvan a megfelelő számú dolgozó mindenhol. Mert ugye mindig az adott éjszakás műszakban te 1 plusz ember lennél az eddigiekhez képest, az eredeti műszakodban pedig 1 ember hiány lenne.
Az meg plusz nagy macera hogy a te kényelmed miatt más embereket dobáljanak ide-oda és miattad variálják a műszakokat.

Van pénzem állampapírban ami kamatozik, de nem annyit hogy csak úgy otthagyjam a munkahelyet.(Bár lehet inkább bitcoin-ba kellett volna rakni, csak a kemény munkával összegyűjtött pénzt nem mertem bitcoin-ba rakni.)
Nincs olyan hogy megvan a létszám mindenhol mert mindig vannak táppénzesek.
Azt hogy a munkáltató megszüntesse a munkaviszonyt, azt meg kell indokolni.

10 éve ott vagy.Gondolom emberségesnek ismered a főnöködet,aki egy beszélgetés után nem rúg ki.Nem is teheti.
Mondd el neki hogy így érzed magad,lehetne e közös jó megoldást találni erre,például részmunkaidőben átmenetileg dolgozni,fizetetlen szabi,táppénz...te érzed,milyen kapcsolatban vagy vele.

Éjszakai pótlék jár nálatok?
Ez is bezavarna.
Meg az, hogy az ellenkező műszak mikor és hogy osztja be, ha te egy teljes éjszakai műszakot lefoglalsz.
Mindent lehet, de nem szabad mindent, s ezt a gyár SZMSZ-e is rögzíti.
De miért nem a gfőnöködet kérdezed?
Ha kimerült vagy, akkor miért akarsz minden éjjel dolgozni?
Miért nem mindig nappal délelőtt, vagy délután?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!