Ugyvedjeloltkent az lenne a kerdesem, hozzatok, kik szinten ugyvedjeloltek, vagy mar nem azok, de tulestek rajta, mik voltak a legegobb es legkellemetlenebb dolgok, amit tetteket, vagy elrontottatok targyalasokon?
1 eve es 2 honapja tevekenykedek ugyvedjeloltkent, aprilis ota jarkalok targyalasokra, csaladjogban foleg, es buntetojogban.
Csinaltam mar hulyesegeket, ereztem mar kellemetlenul magam, es hibaztam targyalasokon, amelybol fakado rossz es onbizalomrombolo erzesen az ellenugyvedek es nem tul kedves birok szemrehanyasai es megjegyzesei sem segitenek.
Nem kell magadra venni, tanulni kell belole es ez nem az a hely, ahol babusgatnak.
Csak azert kerdezem ezt toletek, mert kezdokent ezzel talan nem csak magamon segithetek, hanem mason is, ebben a nem konnyu szakmaban.
Ékezetek hianyaert elnezest, a valaszokat elore is koszonom!
Ugyan nem jelöltként, de kezdő ügyvédként: az egyik tárgyaláson totál hülyeséget mondott az ügyfelem, amit talán nem tett volna meg, ha kicsit jobban felkészítem. Nem döntő tényező, de kellemetlen volt, mert épp olyasvalamit vallott be magáról, ami addig az ellenfél szemére volt hányva.
Sajnos sok mást nem tudok mondani, a legtöbb hibámat tárgyaláson kívül szoktam elkövetni. De a tárgyalásokról annyit el lehet mondani általában, hogy sok váratlan helyzet jön szembe, ahol gyakran egy pillanat alatt kell eldönteni hogy mi legyen, mert utána már késő. És ilyenkor általában jön egy első megérzés, hogy mit kéne csinálnom az adott pillanatban, de ahhoz kéne némi bátorság, ezért van hogy nem merem megtenni, és bemagyarázom magamnak hogy nem baj hogy nem csináltam semmit, talán jobb is így, majd az idő megoldja, stb. De utólag belegondolva szinte mindig arra jutok, hogy az első megérzés volt helyes, csak be kellett volna vállalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!