Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A posta a külföldről rendelt...

A posta a külföldről rendelt csomagokat (aliexpress) már csak egyszer hozza ki kézbesíteni?

Figyelt kérdés
Nem voltam otthon, bedobták a cetlit, rajta van meddig vehető át. Régen volt 2. kézbesítési idő is. Tőlünk messze van nagyon a posta, és nehezen mozgok sajnos.

ma 15:14
 1/4 anonim ***** válasza:
Van, hogy egyszer sem próbálkoznak, hanem már a postán megírják az értesítőt és a kézbesítő azt dobja be. Az átvételre nyitva álló idő ilyenkor hosszabb, és magában foglalja a második kézbesítési próba utáni határidőt is. Ha nincs rajta, hogy a következő dátumon (1 hét múlva) ismét kézbesíteni próbálják, akkor be kell menni érte.
ma 15:24
 2/4 A kérdező kommentje:

Kár, hogy ezt nem tudtam előre, akkor így nem rendelek, mert nehéz nekem bemenni sajnos. Korábban kihozták kétszer, honnan lehet tudni előre hogy ki fogják-e hozni kétszer?

Köszönöm a választ!

ma 16:12
 3/4 anonim ***** válasza:

Méret és súly is számíthat, mert nem terhelhető túl egy biciklis kézbesítő, és nem biztos, hogy van autós futár. Olyan mennyiségben rendelnek kínából, ami a kézbesítési kapacitást is meghaladja a normál levelek mellett, így egyszerűbb a postahivatalban hagyni és kiértesíteni a címzetteket, hogy menjenek be érte.

Kiszámíthatatlan a rendszer, de ha olyan dolgot rendelsz ami nem fér be a postaládába (és ugye ezt sem látod előre feltétlenül, hogy mekkora lesz a csomagolás), ott nagyobb eséllyel meg sem próbálják kivinni.

ma 16:21
 4/4 A kérdező kommentje:
Értem. Kb akkora súlyú és méretű mint egy magyar kártya pakli. Nem értem mi alapján van ez.
ma 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!