Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Kislemez mit jelent, úgy...

Kislemez mit jelent, úgy írják kiadatlan dalt adnak ki akkor Ez csak egy dalt jelent.?

Figyelt kérdés

nov. 2. 14:19
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
A kislemez általában egy max két dalt tartalmaz. (ezért kislemez).
nov. 2. 15:27
 2/3 anonim ***** válasza:

A név a bakelit (valójában vinyl) lemezek kirából származik. A legrégebbi hanglenezek 72 fordulat/percesek voltak, merev, törékeny. Pontos méretüket bem tudom, de olyan 32 centi lehetett. Egy oldalra egy dal fért fel.

Később negjelentek a mikróbarázdás lemezek.

A kislemez 45 fordulat/oercesek voltak, átmérőjük talán 18-20 centi. Erre is csak egy szám fért oldalanként, de sztereo. És míg az elődjét nem kehetett sokszor lejátszani, mert a tű szétszedte, ezek már tartósak voltak.

Ugyanilyen kivjtelben, de szintén 30 centi körüli méretben is készültek, azt hiszem 32 vagy 36 ford./perc.

Erre hosszuktól függően több szám is ráfért, és ezért album volt a nevük.

nov. 2. 21:56
 3/3 anonim ***** válasza:
2. vagyok. A pontatlanságok oka a rossz memória, és nem néztem utána. A szemem is rossz, sokszor mellébökök. Bocs!
nov. 2. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!