Egy kollégától másik váltásban ,hogy az ő csoportvezetője személy szerint engem névszerint megemlített/ Csoport eligazításon,nagy nyílvánosan/ ,hogy ebben az évben hány napot voltam táppénzen! Joggal gondolom azt ,hogy ehhez joga nem volt?
Figyelt kérdés
okt. 14. 21:31
3/10 A kérdező kommentje:
De mi köze neki,vagy másnak hozzá???
okt. 14. 22:09
5/10 anonim válasza:
Szerintem se volt joga hozzá. Ez max feszkót szít, rontja a munkahelyi légkört anélkül,hogy engedély lett volna kérve, hogy megossza névvel a személyes adatodat.
6/10 anonim válasza:
Joga szerintem sem volt. De ezek azt csinálnak, amit akarnak.
7/10 A kérdező kommentje:
És még a szép,h a munkahelyi körülmények miatt lettem beteg!🤣
Igen adj kis hatalmat egy tuskó kezében,és azt hiszi ő császár!
okt. 14. 22:50
8/10 anonim válasza:
Gyűjts össze annyi pénztartalékot, hogy 3-4-5-6-8 hónapra kijöjj belőle (mégha csak szűkösen is, de kijöjj, és mondj föl. Majd megérzik a hiányodat. Ne nagyon menjél vissza. Bármennyit ajánlanak.
9/10 anonim válasza:
Lehet lehetne találni valami paragrafust amit sért.
De most komolyan... mindenki tudta a munkatársaid közül hogy nem voltál ott, valaki meg kimondta hangosan hogy Pistike már 40 napot volt táppénzen. Ez zavar? Hát akkor nem kell elmenni táppénzre. Sokkal durvább pletykálások is mennek ott rólad is meg másról is. Annál nagyobb baj ne legyen hogy elmondanak a neved mellett egy számot.
10/10 janóbaba válasza:
Az egészségügyi adatok a fokozottan szenzitív adatok körébe tartozik. Csak az érintett kifejezett hozzájárulásával hozható nyilvánosságra! Ha akarod, jelentheted a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatalnál /NAIH/. Ilyen szenzitív adatnak minősül a szexuális orientációra, a politikai meggyőződésre valamint az etnikai hovatartozásra vonatkozó adatok is. Komolyan szankcionálja a hatóság ezen adatok engedély nélküli nyilvánossá tételét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!