Szerintetek is gáz vagyok?
20 eves fiu vagyok és én még:
Én még sosem buliztam.
Én még sosem szexeltem.
Én még sosem tudtam meg ünnepelni a szülinapom.
Én még soha életembe nem voltam egyetlen étterembe.
Én még sosem csokoloztam.
Én még sosem tudtam egy barátot sem szerezni magamnak.
Én még sosem voltam moziban.
Én még sosem voltam kirándulni sehova.
Én még sosem voltam 3 városon kívül sehol sem.
Én még sosem tudtam nyaraltam sehol sem.
Én még sosem kaptam semmit karácsonykor.
Én még sosem ettem semmi fullosabb ételt.
Én még sosem voltam szórakozó helyen.
Én még sosem dolgoztam. (Csak otthoni takarítást.)
Én még sosem úsztam.
Egyenlőre ennyi jutott most eszembe de ha majd meg eszembe jut valami leirom.
Sajnos igen ez van, a szuleimtol nem tudok semmit sem csinalni kicsinek sem tudtam semmit sem csinalni altalanos iskolaba mig mindenki ment kirandulni en nem tudtam menni mert vagy nem volt penzunk vagy nem engedtek el.
Most is ugyanez a helyzet sajna itt náluk a kor nem szamit.
Ha talalnek munkat valahol itt a kozelben sokkal jobb lenne mert akkor lenne munkam es ha eleg jol keresnek el tudnek koltozni de semmi munkat nem talalok minden egyes nap hivogatok munkahelyeket boltokat mindent de sehova semmvesznek fel akarhova probalkozom
Par darab ruham van csak semmi markas csak ilyen lyukas, kopott szakadt kicsi ruhaim
Polombol van vagy 6-7 db
Nadragbol 3
A lista egy része egymásból következik és épül, azt a végtelenségig lehetne fokozni. Nyilván nem tudod másokkal ünnepelni a születésnapot, ha nincsenek ilyen kapcsolataid és így tovább.
A lista másik része meg annyira triviális, hogy ingyen, vagy minimális összegből megvalósítható (mozi, közeli kirándulás).
Gyárakban, üzemekben jellemzően korlátlanul és folyamatosan van felvétel a fluktuáció miatt. Idénymunka szintén egy lehetőség, elmenni napszámosnak ha nincs fizikai terhelést kizáró állapotod.
Ne akadj fenn az akadályokon, hanem keresd a megoldásokat. Ha csak addig jutsz, hogy sorolod, mit miért nem tehetsz, akkor sosem találod meg azokat a lehetőségeket, amik lehetővé teszik, hogy megoldást találj a problémáidra. Mindig keresd azt, hogy mit tudsz megtenni azért, hogy a helyzeted jobb legyen.
Minden világkörüli út az első lépéssel kezdődik, amit a következő követ. Fontosak a nagy célok, hogy tudd, hova is szeretnél eljutni. De onnantól, hogy az irányt belőtted, hogy merre tartasz és megtervezted, hogy milyen útvonalon tudsz oda eljutni, már nem a végcélra kell koncentrálni, hanem mindig csak a következő lépésre.
Első körben keresd meg a listádon, minek van a legkevesebb előfeltétele, hogy teljesülhessen és próbáld meg azokat valóra váltani. Pl. Elmenni kirándulni. Először csak valahova a környéken. Akár felkeresni a szomszéd várost, vagy egy másik olyat, ahol még nem voltál, de elérhető közelségben van.
A többinél térképezd fel, milyen előfeltételeket kell előbb megteremteni, hogy teljesülhessen.
Nyilván a pénz több helyen is elő fog kerülni, de ne állj meg itt. Egyrészt keresd a lehetőségeket, hogy mit hogyan tudsz pénz nélkül, vagy minél kevesebb pénzből kihozni. Másrészt mérd fel, hogy mi mennyibe kerül, mit hogyan tudnál olcsóbban is elérni. Nyilván nem ugyanaz egy olcsó kisvárosi étterem, mint egy menő luxus étterem Párizsban - de nem is kell a csúcson kezdeni. Eleinte jobb kis lépésekben haladni és fokozatosan magasabbra jutni.
(Egyébként az sem biztos, hogy minden tényleg annyira sokat ér, mint az ember hiszi róla. Csak mert drága, luxus, vagy sokaknak nehezen elérhető, még egyáltalán nem biztos, hogy megéri az árát, vagy hogy mindenkinek örömet okoz. Viszont amíg elérhetetlennek tűnik, ezt megítélni is nehéz. De ahogy egyre közelebb kerülsz hozzá, elkezd jobban körvonalazódni.)
Munkát kereshetsz nem hivatalos helyen is. Pl. A környéken, szomszédoknál kutyasétáltatás, bevásárlás, takarítás, kisebb-nagyobb ház körüli munkák. Egy csomó boltnál, de még ipartelepeken is sok helyen kiírják a kirakatra vagy kerítésre, hogy munkaerőt keresnek. Járj nyitott szemmel, keresd a lehetőségeket. Érdemes az ismerősöket, rokonokat, barátokat is rászabadítani erre a témára. Sokat számíthat, ha pont eszükbe jut, hogy te keresel, amikor szóba kerül és beajánlanak téged, hogy valakinek meg kéne csinálni valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!