Jó író lennék? Többi lent
1)
"eddig 2- őt írtunk"
Értem én, hogy a helyesírás nem tartozik az írói tehetség témakörébe, de ezen mindig kiakadok. Ez a gondolkodás hiányára utal. Kettő őt? Kettőőt?
2)
Az írói munkásság egyik leglényegesebb része a fantázia. Ha annyi fantáziád sincs, hogy magadtól kitalálj egy témát, akkor bármiféle további novella nélkül megmondom, hogy tehetségtelen vagy.
Tudja szösz, de ugye nem mindegy a viszonyítási pont, hogy mihez képest lett a tiéd a legjobb.
Írj, és kérj meg embereket, hogy olvassák el, mert szeretnél fejlődni.
De be barátokat, rokonokat, mert én is mindig gyanakszom, hogy elfogultak lennének.
Most lettem egy pályázaton hatodik, de eskü, hogy az egyes zsűritagoktól kapott "értéktelen" emléklapoknak örülök annyira, mintha első lettem volna, mert vadidegenek, akik nem ismernek mondták ki, hogy jó lett... Persze nem olyan jó, mint az elsőé, és ettől függetlenül (publikációkal, magasabb helyezéssel, bloggal) stb. sem tudom magamra aggatni a költő jelzőt. :)
Hát jó, győzz meg.
Írj egy rövid novellát egy kislányról, aki imád olvasni, és nagy álma, hogy mire felnő, híres, sikeres író lehessen.
Ehhez azonban nem csak a külvilág ellenségességével kell megküzdenie, hanem saját belső félelmeivel is: kishitűség, kétség, bizonytalanság - és amiből mindez fakad, a tehetség vélt vagy valós hiánya.
Írd meg, hogyan küzd meg a kislány a félelmeivel, hogyan próbálja a külvilág hátráltatni és segíteni, és hogy végül milyen módon jön rá, hogy tehetséges-e.
Mutasd meg, mit tudsz.
Egy iskolai fogalmazás nem egyenlő egy regénnyel vagy novellával.
Így láthatatlanban és a téma ismerete hiányában nehéz megmondani, hogy mihez vagy kihez képest lett a legjobb. És tényleg nem akarlak elkeseríteni, de Magyarországon nagyon nehéz megélni az írásból, de nem lehetetlen. Első könyves, névtelen szerzőként nem egyszerű a dolog a kiadóknál, a magánkiadásnak pedig nagyon megvan a veszélye, hogy többet visz, mint hozz. Szóval szerintem ne az írásra alapozd a megélhetésedet.
Mint hobbi, pedig nagyon hasznos is tud lenni, sőt ha van kedved is hozzá akkor hajrá! :D Viszont szerintem az egyik aranyszabály, ha nincs saját ötleted/fantáziád, akkor ne írj! Inspirációt rengeteg helyről tudsz gyűjteni, például: pinterestről, zenékből, filmekből/sorozatokból, a környezetből, időjárásról, könyvekből stb. Sőt vannak író promtok is fent a neten, ahol van egy adott témakör (pl.: esős őszi délután) és a sajátodra formálod.
És ha véleményt szeretnél kérni, akkor ne várd, hogy a családod vagy a barátaid megmondják, hogy ez nem megy. Már csak az elfogultságuk miatt is felszínezik egy kicsit a véleményüket, hogy ne bántsanak meg. Facebookon vannak csoportok (Világ BÉTÁI egyesüljetek! vagy a Kezdő írók csoportja), ahol kérhetsz véleményt. Személy szerint a gyakorit nem javaslom, de ezt döntse el mindenki maga.
Sok sikert az íráshoz! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!