Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Semmi produktívat nem csinálok...

Semmi produktívat nem csinálok, gondolok itt tanulásra, sokszor házimunkára. Évek óta ebben az állapotban vagyok, de nem tudom rávenni magam, hogy ne csak sorozatok nézésével töltsem az időm, ami rettenetesen zavar (mégis ez van). (?)

Figyelt kérdés

Van aki volt ebben a helyzetben, és sikerült túljutnia rajta?

Vagy legalább volna jó tanácsa?

Kérlek rossz hangvételű hozzászólást ne írjatok

aug. 29. 22:54
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Fordulj pszichológushoz, és ezt nem rosszindulatból írom.
aug. 29. 23:14
 2/14 A kérdező kommentje:

Nem igazán van rá lehetőségem

Egyrészről amúgy sem úszunk a pénzben, másrészt anyukám amúgy is hülyeségnek tartja a "beszélgetést" (vele élek)

Iskolapszichológusnál voltam, de miután rákérdeztem, tud-e segíteni (többek között ezzel is), annyit mondott, "nem".

aug. 29. 23:57
 3/14 anonim ***** válasza:
Előbb-utóbb majd anyukádat is zavarni fogja, illetve majd te magad is elmehetsz pszichológushoz vagy pszichiáterhez. Lehet, hogy depressziós vagy, de lehet, hogy csak vitaminhiány.
aug. 30. 19:52
 4/14 A kérdező kommentje:

Vitaminhiányból következhet ilyesmi?

Zavarja már évek óta egyébként

Depresszió nekem is megfordult már a fejemben. Anyukámmal élek, és hát szeret dobálózni a csúnyább kifejezésekkel. Folyamatosan megy a veszekedés.

Ha környezetet váltanék, szerintetek el tudna múlni magától a depresszió, ha arról van szó?

aug. 30. 20:10
 5/14 anonim ***** válasza:
A depresszió nem egy olyan dolog, ami elmúlik magától. A környezetváltozás persze segíthet rajta, de az igazi megoldás a depresszió okainak a részletes feltárása, és az ezekkel való objektív szembesítés lenne. Első lépésként.
aug. 30. 22:58
 6/14 anonim ***** válasza:
Nekem ez volt évekig, de idővel elmúlt. Persze akkor már a suliból is kitettek.
aug. 31. 13:52
 7/14 A kérdező kommentje:

Biztos vagyok benne, hogy -ha van-, a családom miatt alakult ki

"majd te magad is elmehetsz pszichológushoz" kiskorúként semmi pénzem nincs ilyesmire, és ha nem tanulok, nem is lesz, szóval ez ördögi kör. Most leszek végzős egyébként, úgyhogy kérlek imádkozzatok, hogy menjen a tanulás

#6 ez nem túl megnyugtató..

aug. 31. 18:58
 8/14 anonim ***** válasza:
Nem értem, hogy miért gondolják azt, hogy a pszichológus mindenképp fizetős. Van tb-re is, ergo ott nem kell fizetned semmit. És biztosan okosabb, mint az iskolapszochológusod, mert az általad leírtak alapján egy ilyen nem pszichológusnak való, hanem önmagának.
aug. 31. 19:48
 9/14 A kérdező kommentje:
Komolyan? Nem tudtam, hogy ingyen is lehet menni hozzájuk. Ezt hogy lehet elintézni?
aug. 31. 19:57
 10/14 anonim ***** válasza:
Erről részletes tájékoztatást az orvosodtól kaphatsz. Mivel kiskorú vagy, így nem ismerem az erre vonatkozó jogszabályokat. Felnőttként úgy működik, hogy odafáradsz és kérsz egy időpontot.
aug. 31. 21:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!